Sundhedsplatformen: 165 ingeniør-studerende i permanent it-supportgruppe

Illustration: Andrei_R, BigStock
En løsning, der bare skulle stå på i tre uger, er blevet udvidet og gjort permanent, da Sundhedsplatformen giver så mange problemer, at det er nødvendigt med konstant it-support.

Lægerne og sygeplejerskerne kæmper så meget med Sundhedsplatformen, at Region Hovedstaden har oprettet en permanent hjælpegruppe.

Det skriver Information.

Læs også: Hospitals-CEO: Epic er en af de største barrierer for innovation inden for sundhed

Den består af 165 civilingeniørstuderende, der sammen med enkelte færdiguddannede civilingeniører skal kunne rykke ud, når sundhedspersonalet kæmper med det nye it-system.

Deres job er at kunne dukke op på hospitalsgangene på få minutter og hjælpe personalet, når det omdiskuterede it-system giver for mange problemer.

Gruppen oplever, at personalet stadig kæmper meget med Sundhedsplatformen i både Region Hovedstaden og Region Sjælland. I nogle tilfælde betyder udfordringerne i sidste ende, at det går ud over arbejdsmiljøet.

Læs også: Region Sjælland tilkalder amerikanske eksperter til at fikse Sundhedsplatformen

»Skruen var allerede i bund for mange. Personalet er trætte, har mange patienter og føler, at man ikke kan nå mere, og så skal man også lære et omfattende nyt it-system. Det kan føre til, at man ikke får udført alle de nye arbejdsgange, hvormed bl.a. registreringer ikke bliver korrekte eller fuldendte,« siger David Kovacs, leder af it-gruppen, til Information.

Han fortæller, at gruppen oprindeligt blev nedsat for at understøtte de første tre uger efter implementeringen af Sundhedsplatformen, men der har været så stor efterspørgsel på gruppen, at den er blevet både udvidet og gjort permanent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

"der har været så stor efterspørgsel på gruppen, at gruppen er blevet både udvidet og gjort permanent."

Det er da en god idé - men interessant, hvordan det kommer til at afspejle sig i vurderingen af, om SP var det rette valg. Sammenholdt med de hundreder af millioner, som Region H risikerer at miste i tilskud pga. manglende registreringer og effektivitetsnedgang, begynder det at ligne et dyrt bekendtskab.

 • 7
 • 0
#2 Ditlev Petersen

Hvis problemet er, at lægerne ikke forstår systemets finere detaljer (som det vist hedder sig), hvordan skal så mange ingeniørstuderende kunne hjælpe meget på det? Altså ingeniører ved sikkert en masse, men hvordan man angiver en medicinordination og hvordan man bestiller en undersøgelse eller får registreret resultatet af en undersøgelse og finder den igen, hører vel ikke ind under ingeniørkunsten? Med mindre man mener, at brugerne ikke kan bruge en mus (museri bør i øvrigt minimeres). Kunne man ikke lige så godt have ansat jægersoldater, skuespillere eller kunstmalere?

 • 3
 • 1
#3 Bjarne Nielsen

Kunne man ikke lige så godt have ansat jægersoldater, skuespillere eller kunstmalere?

Hvis man antager, at der er behov for et fællesskab af lægefaglige og IT-faglige kompetencer og at de lægefaglige kompetencer allerede findes på afdelingerne, så giver det god mening at bringe folk ind, som har IT-faglige kompetencer. Og mon ikke det i højere grad er tilfældet for den i artiklen nævnte faggruppe fremfor dem, som du nævner.

Domæne-kendskab er en fordel, og det lægefaglige domæne er stort og til tider indforstået, men jeg er sikker på, at ingeniørstuderende, som de er flest, er ganske lærenemme.

 • 6
 • 0
#6 Kim Henriksen

Hvorfor civilingeniørstuderende ? ....

Ville 165 IT-Support elever ikke være en mere passende faggruppe at ansætte i disse support stillinger ?

Det er da langt bedre at få rigtig erfaring fra det virkelige liv, end det der elendige skolepraktik, som de er nødsaget til, fordi de ikke kan finde en læreplads.

Som branche ligger Data- og kommunikationsuddannelsen, så dårligt hos Dansk Metal, det skal over til en rigtig IT fagforening. Det er har aller mest at gøre med at uddannelsen foregår på erhvervs/metal skolerne.

 • 0
 • 0
#7 Martin Jensen

Der er også forskel på civilingeniørne. Tror ikke at de har ansat mange bygningsingeniører, men man kunne godt forestille sig at civilingeniørstuderende fra medicin og teknologi, hvor programmering og sundhed er en del af deres hverdag, er et godt match. Jeg tror også allerede at de fylder en del af medarbejderstaben.

 • 1
 • 0
#9 Anne-Marie Krogsbøll

... på de mange dyre og spændende rejser, som beslutningstagerne var på inden beslutningen om Epic? Hvis man altså havde talt med andre end andre beslutningstagere? http://ugeskriftet.dk/nyhed/sundhedsplatformen-goer-laeger-syge

Og det må vel være endnu en stor ekstraudgift, man burde regne med i regnestykket, når regnestykket om SP's hensigtsmæssighed og rentabilitet gøres op?

Hvor mange læge har vi råd til at miste på den måde?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere