Sundhedsministeren beder Region H om redegørelse om Sundhedsplatformen

10. august 2017 kl. 15:043
Sundhedsministeren beder Region H om redegørelse om Sundhedsplatformen
Illustration: Region Hovedstaden.
Kræftpatienter er ikke blevet registreret, og det sår tvivl om, hvorvidt Region H overholder de maksimale ventetider.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) har bedt Region Hovedstaden om en redegørelse om, hvorvidt der sker overskridelser af kravene om maksimale ventetider på kræftbehandling i forbindelse med indførelsen af Sundhedsplatformen, og et svar på, hvordan regionen planlægger at tage hånd om problemet, skriver BT.

Det fremgår af et folketingssvar til sundhedsordfører Liselott Blixt (DF), der har bedt om ministerens holdning til de udfordringer, hovedstaden har haft med det milliarddyre it-system.

Udfordringen ligger i manglende registrering af behandlinger. Eksempelvis lå der i starten af juli mere end 1.000 sager med patienter, som ikke er registreret, fortalte Henrik Flyger, der er chef for den brystkirurgiske afdeling på Rigshospitalet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om bare tre måneder vil knap halvdelen af landets befolkning være omfattet af det nye it-system Sundhedsplatformen, når systemet til november rulles ud i Region Sjælland.

Problemer med nyt it-system på hospitalerne er kendt i udlandet

»Når jeg taler med forskellige aktører om deres oplevelser med systemet, så bliver jeg bekymret for patienternes sikkerhed, og jeg synes, det er vigtigt, at det er et område, som også har ministerens opmærksomhed,« siger Liselott Blixt til BT Hun er glad for, at ministeren i sit svar ikke fejer bekymringerne ved systemet under bordet.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
11. august 2017 kl. 21:46

"Om bare tre måneder vil knap halvdelen af landets befolkning være omfattet af det nye it-system Sundhedsplatformen, når systemet til november rulles ud i Region Sjælland."

Er der krav om et cifret IQ for arbejde indenfor offentlig IT

2
11. august 2017 kl. 21:43

Lort

1
11. august 2017 kl. 07:59

Det er da det HELT forkerte spørgsmål at stille mm hun som så mange andre har gang i ansvarsfralæggelse ! Et bedre spørgsmål ville være "hvor stor er de sidste ca 10 års, 2 % årlige økonomiske effektiviserings kravs indflydelse på bla behandlingsgarantien i hele systemet ??????? Undersøgerene skal være en kombination af primært dem der direkte er udsat for at SKULLE effektiviserer, to eller tre dem der kræver effektiviseringen samt en repræsentant for hver af regionerne !

Disse skal fremføre +/- argumenterne og et panel af fagrelevante dommere skal vægte argumenterne og drage en konklusion derfra, som skal være beslutningsgrundlag for hvorvidt folketinget tænker at de kan vedblive med at skampresse citronen 5 til 10 år endnu, eller finde reelle langtidsholdbare virkelighedsbaserede og menneskeværdige løsninger, som f.eks ikke er baseret på tvangslignende forbud/påbud og sætter den langsigtede pleje og behandling på højsædet, for dette rigide 2 %'s diktatur og jagen rundt på ressourcerne alt efter hvad der igen igen har været mediebelyst som forfejlet, KOSTER vildt meget for hver omrokering på alle planer og for alle borgere - SAMT PENGE i spandevis !

Hvorfor er det lige at gøre det ordentligt fra starten skal være så svært at forstå at det også er LANGT det billigste på lang sigt, markant færre ændringer/rokader ol !

BTW ! Et andet vildt godt sted at sætte enorme ressourcer ind, vil være at MUGE UD i forordning/bekendtgørelses/regel/lov junglen, men det kunne måske så gå hen og blive forståeligt og måske ligefrem give mening for enhver borger i samfundet, med garanti også spare samfundet for mange milliarder hvert å, for som det er nu fyres der for fuglene året rundt på så ekstremt højt niveau at selv tropefuglene må være dybt misundelige, 2 cifrede milliarder spildes på kontrol/dokumentation/fejlslagne og uigennemtænkte projekter mest af alt for at kunne påstå "det var ikke vores ansvar !", lad mig komme med en af GRUNDSÆTNINGERNE i alt der oftest lykkes og VIRKER "Du kan uddelegerer opgaver, IKKE ansvar !" end of story, alt det svigt, fyld og parenteseer, juristerier, ansvarsfralæggelse, magtliderlighed og griskhed ! Ikke et pænt billede af os allesammen, for vi stemmer på en del af dem der engang varetog "folkets" interesser, nu sidder de derinde for karrierens skyld, for når du højt nok op så vil der være gode jobs og PENGE at hente senere, og så var deres UNI uddannelse sikkert af så ringe karakter at de ikke kunne få et job i det private og de kunne sno sig med ord, så vi satser på folketinget !

Nåh, Hav en dejlig weekend !