»Jeg har sat mig selv en deadline, at vi skal få det til at fungere inden sommer, hvor Rigsrevisionen kommer med sin undersøgelse. Hvis jeg kan konstatere, at de hjælpepakker, vi kommer med, ikke virker, så må vi tage konsekvensen som ansvarlige politikere, og det er jeg klar til«.
Sådan sagde Christoffer Buster Reinhardt til Version2 i december 2017.
Han var og er formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, og hans tålmodighed med Sundhedsplatformen var ved at være brugt op, kunne man forstå.
Nu trækker han dog i land og konstaterer, at det ikke er muligt at skille sig af med det skandaleramte it-system før 2022 - og selv den beslutning mener han ikke, at man kan tage endnu.
»Der er ikke et ordentligt beslutningsgrundlag endnu, og derfor er folk ikke klar til at afgøre, om de er for eller imod,« siger han til Danmarks Radio.
Kontrakten med amerikanske Epic kan tidligst opsiges med virkning fra udgangen af 2021.
- Copy-paste-brøler i Region H: Aktivitetsfald på 600 mio. med Sundhedsplatformen er en fejl
- Sundhedsplatformen: Rigshospitalet forventer nedgang i aktivitet på 600 mio. kr.
- Denne artikel
- Lovpligtig patientrettighed overtrædes oftere efter Sundhedsplatformen
- Sundhedsplatformen sænker tempoet markant på sygehusene i Region Sjælland
- Ny formand for Region H’s sundhedsudvalg: Nødt til at se, om vi kan få skidtet til at fungere
- emailE-mail
- linkKopier link

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.
Fortsæt din læsning
- Sponseret indhold
V2 Briefing | GENERATIV AI: Sådan bruger du det professionelt
Kunstig Intelligens22. marts
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Kontrakten med amerikanske Epic kan tidligst opsiges med virkning fra udgangen af 2021.
Har man virkelig skrevet en fem-årig kontrakt med Epic, som man ikke kan komme ud af?
Man kommer til at tænke på IC4-kontrakten med italienske AnsaldoBreda..
Louise Klint, vil du ikke nok undlade at skrive overskrifter og dele af dit indhold med store bogstaver.
Det virker forstyrrende, og ovenstående indlæg viser at du er bekendt med andre metoder til fremhævning af tekstpassager.
Buster Reinhardt efterspørger et bedre beslutningsgrundlag. Jeg har selv set langt efter de seneste aktivitetstal for 2017, der altså nu foreligger:https://politiken.dk/indland/art6571524/Regioner-med-Sundhedsplatformen-f%C3%A5r-sm%C3%A6k-%C3%B8konomisk
I 2016 – det første år med Sundhedsplatformen – kunne Region Hovedstaden, for første gang siden 2001/2003, hvor man begyndte at afkræve hospitalerne en årlig meraktivitet på 2 % for de samme penge, ikke præstere de årlige 2 % ekstra. Dette gør sig stadig gældende. Region Hovedstaden leverede kun en meraktivitet på 1,1 % i 2017. Det er således to år i træk, hvor produktiviteten har været ringere/utilfredsstillende/mindre effektiv, end dengang man havde de mange gamle IT-systemer Grønt System/GS Åben, Opus, mv. samt ikke mindst da lægerne ikke skulle gøre sekretærernes arbejde samtidig med deres eget = før SP.
Regionens administration, ved koncerndirektør Svend Hartling, er allerede i gang med at spinne ovennævnte resultat, som noget positivt. Jeg synes tallene taler et klart sprog: Hospitalerne i Region H er blevet mindre effektive/ineffektive efter indførelsen af Sundhedsplatformen.
I denne forbindelse finder jeg dethelt afgørende at vi også får en opgørelse over evt. ØGET RESSOURCEFORBRUG.Altså, er de aktuelle aktivitetstal ^^ opnået ved at bruge flere/ekstra penge?
Dette dels i lyset af bl.a. den ekstra bevilling på 50 millioner kroner til kræftområdet, sidste sommer, efter skandalen om patienter, der døde på ventelisternehttp://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art6080762/Politikere-finder-50-millioner-til-hurtig-kr%C3%A6ftbehandling
https://politiken.dk/indland/art6074386/72-%C3%A5rige-Allan-Riise-er-d%C3%B8d-efter-aflyst-kr%C3%A6ftbehandling
Men lige så vel pga. de mange efterretninger, sidste år, om, at afdelinger og ambulatorier har måtte holde aften- og weekendåbent, eller ansætte flere medarbejdere, i forsøget på at holde kadencen. Holde produktiviteten (aktiviteten) oppe, via fx. udvidet åbningstid, fordi afdelingerne efter implementeringen af SP var blevet ineffektive og ikke kunne nå at behandle lige så mange patienter, som de plejede. Der har været eksempler på dagambulatorier, der har måtte holde åbent til klokken 21 om aftenen, hvor de hidtil (før SP) har kunne gå hjem kl. 16 (og da stadig effektivisere 2 % ekstra årligt).
Kører disse afdelinger, i så fald, fortsat med udvidet drift pt.? Hvilke og hvor mange afdelinger/ambulatorier drejer det sig om? Hvad har meromkostningerne været?
Dette, synes jeg, er ret essentielt at få nogle tal på. For at få et retvisende billede af Sundhedsplatformens omkostninger samt ikke mindst effektiviteten i vores sundhedsvæsen – her i Region H og på Sjælland.
Hvor mange EKSTRA RESSOURCER har man sat til for at opnå et RINGERE RESULTAT?
Jeg synes, ærlig talt, at det er et provokerende udsagn den nye formand for Sundhedsudvalget kommer med her. At han ikke mener, at der er et ”ordentligt beslutningsgrundlag” for politikerne at træffe en afgørelse på.
Nu har Sundhedsplatformen været endevendt i medierne igennem 2 år, hvor den ene skandale har afløst den anden. Veldokumenteret.
Mener Christoffer Buster Reinhardt virkelig, at vi, i Region Hovedstaden, skal trække patienter, medarbejdere og samfundsøkonomi gennem møllen en gang til, bare fordi der er kommet nye politikere? Således han og hans nye kolleger kan få bedre tid til at sætte sig ind i tingene? Synes han, at vi kan være det bekendt? Er det i orden?
Det virker på mig, som om han ikke rigtig har erkendt situationens alvor. Hvor der er vilje, er der vej…
... er, at sundhedsvæsenet i den ene halvdel af landet er fanget i en dødspiral: faldende produktion giver færre indtægter, som betyder kontraproduktive nedskæringer, som får personale slidt ned, og som fører til faldende produktion.
Jeg ser ikke anden mulighed, end at staten afkobler afregning fra produktion, og endda giver luft til at nødvendige investeringer kan foretages. Ja, det vil virke som om, at man belønner inkompetance, men sundhedsvæsenet i halvdelen af riget er for vigtigt til at lave principrytteri ud af.
Om det skal ledsages af betingelser eller konsekvenser, bør være afkoblet fra dette ... først redder man liv!
Og som minimum bør konsekvensen være at man uddrager maksimal læring af det skete, og hvad der gjorde det muligt. Men se nu først at få reddet stumperne, i stedet for bare at se på og lade stå til.
Når vælgerhavet er så dårligt udrustet, at de med vold og magt tvinges til at vælge en af det sølle materiale, som vælgerforeningen ( 3-5% af befolkningen) opstiller, så er det selvforskyldt.Men de ville ikke lytte .....
Den nye formand fik 1.800 stemmer i 2009 og i 2017 fik han 5.375 personlige stemmer. Endnu en halvstuderet er på vej op af stigen.
Formand Christoffer kunne have fortsat med at berige samfundet derude i den private sektor, men foretrækker i stedet for åbenbart af bruge vores penge på dødssejleren Sundhedsplatformen. Familiens overhoved, Jesper Michael Buster Reinhardt, ejer det ene af de to selskaber, Buster - Holding A/S.
Det andet selskab, CCJ Invest ApS, ejes af sønnerne Jakob, Casper og Christoffer, men er stiftet af farmand. ..http://gladsaxen.dk/rigmand-og-milliardaer-forlader-ab-as/
... ud over, at det dårlige system går ud over borgerne.... er, at de (beslutningstagerne) blev advaret den ene gang efter den anden lige fra processen start. Men de ville ikke lytte .....
Man sidder endnu engang som borger tilbage med mange spørgsmål om, hvorfor i alverden, de ikke ville lytte? Hvad foregik der i kulissen? Hvilke lobbykræfter og lobbymetoder var det, der gjorde udslaget? Hvorfor har politikerne indtil for få uger siden ikke engang vidst, hvordan og hvornår, systemet evt. kunne opsiges? Det er jo utroligt.
Gid et par gode graverjournalister med uanede kræfter får gravet forløbet frem, og får skabt overblik nok til at skrive en bog, så vi kan blive klogere - og forhåbentligt forhindre gentagelser.
Hvad der foregik i kulisserne er garanteret en bog værd - men nok nogenlunde ligeså svært at afdække som at finde de skjulte rum i Keops-pyramiden (eller er det en anden pyramide?) .... Måske endda sværere, Mørklægningsloven taget i betragtning.
Når der så skal udvikles er nyt system, så må det gerne være dyrt, for det som det skal erstatte er ineffektivt, så derfor kan der spares rigtig mange penge på effektiviseringer. Der kan regnes med en helt masse bonusser for at indkøbe systemet, og der skal laves mange Powerpointshows. Der skal hyres konsulenter og tales om gevinstrealiseringer. Det bliver dyrt men der kan spares meget....
På et eller andet tidspunkt må man give op, tingene bliver ikke bedre. Men hvis en politiker læser dette, vil det blive tolket derhen, at man bør fortsætte med SP. Ikke at man må stoppe med at vente på mirakler fra SP og finde på noget andet. Og overleve indtil da.
Jeg hørte engang en historie fra BBC. BBC har (havde) et fornemt lydarkiv med lakoptagelser af mange spændende ting fra radioens barndom. En dag gik der hul på taget i arkivet, og det regnede ind. Man ventede, men hullet lappede ikke sig selv. Så man nedsatte en komite, der skulle finde ud af, hvad man skulle gøre ved taget. Da komiteen nåede frem til, at man skulle reparere taget, var mange uvurderlige lakplader spolerede.
Og det var ikke engang en joke. Hastværk er ikke altid lastværk.
Det er vel rettidig omhu at starte udbuds processen nu ? Når man har slået sig fast på et alternativ skal det implementeres - og hvis man starter nu så passer det vel meget godt at man går live i 2021 ?