Sundhed.dk skrotter it-udvikling for millioner

Den fælles offentlige sundhedsportal er på jagt efter en leverandør, som kan lave en ny sundhed.dk. Elementer i den nuværende portal kan kun genbruges i meget begrænset omfang, forlyder det i udbudsmaterialet.

Danskernes sundhedsportal sundhed.dk kom til verden i december 2003, og ser nu ud til at blive skrottet for derefter at blive bygget op på ny.

Den fælles offentlige sundhedsportal (DFOS), som organisationen bag sundhed.dk hedder, oplyser i forbindelse med EU-udbudsmateriale, at kontrakten med den nuværende leverandør udløber 31.12.2008. DFOS søger derfor en ny leverandør eller den samme, hvis kontrakten bliver forlænget.

Den kommende leverandør skal ifølge udbudsmaterialet være forberedt på, at teknikken bag den nuværende sundhed.dk ikke kan genbruges i forbindelse med udviklingen af det, DFOS kalder det nye sundhed.dk:

"Den nuværende portal er baseret på Java-udviklede applikationer, Websphere (Portal og Applikation-server), søgemaskinen Ultraseek, indekseringsværktøjet MetaTagger samt DB2 databaser. Applikationerne er enten udviklet som moduler på sundhed.dk, integreret via webservices eller fremvist via iframes (med eller uden sikker sessionsoverdragelse). Det er på nuværende tidspunkt vurderingen, at den eksisterende portal applikationsmæssigt og teknologisk kun i meget begrænset omfang kan genbruges, og at den nye portal derfor skal etableres på en ny teknologisk platform, der giver bedre mulighed for videreudvikling, og som understøtter sundhed.dk's flerleverandørstrategi på udviklingssiden," hedder det i udbudsmaterialet.

Udover etablering af det nye sundhed.dk, skal den kommende leverandør også stå for driften. DFOS forventer, at kontraktsummen for projektet, der skal kunne sættes i drift i starten af 2009, kommer til at beløbe sig på 50-65 millioner kroner.

Opbygningen af sundhed.dk blev i 2003 anslået til at koste over 100 millioner kroner, og driften af portalen har siden 2003 kostet skatteborgerne godt 30 millioner kroner om året.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere