Sundhed.dk opgraderer serverplads efter stormløb og nedbrud

24. marts 2021 kl. 09:593
Min Sundhed app
Illustration: Skærmbillede fra Apple.com.
Sundhed.dk opruster serverpladsen for sin hjemmeside og for appen MinSundhed, efter tjenesten i går brød sammen, da et hav af brugere ville se deres nye coronapas. Platformene skal midlertidigt bruges til at fremvise coronapas, indtil Trifork og Netcompanys løsning skal være klar i slutningen af maj.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sundhed.dk opgraderer serverpladsen for appen ‘MinSundhed’, efter en udmelding fra Statsministeren fik tjenesten til at gå ned. Hun fortalte natten til tirsdag, at borgere midlertidigt skal bruge appen til at fremvise deres coronapas, og det fik en storm af brugere til at overbelaste serverne.

Det skriver DR.

MinSundhed var sat ude af spil i et par timer, men omkring klokken ti virkede den igen. Ifølge Morten Elbæk, direktør for Sundhed.dk, var man ikke forberedt på Mette Frederiksens udmelding, og selvom man har oprustet serverpladsen sidste jul, så kunne appen ikke håndtere brugerstormen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Størrelsesmæssigt er vi gået fra en til fire servere, og nu går vi fra fire til seks. Og det gør vi på begge platforme, og det er planlagt og under konstruktion, så det vil være færdigt inden for ganske kort tid,« fortæller han til DR om Sundhed.dk og MinSundhed.

Borgere kan bruge både appen og hjemmesiden til at fremvise deres coronapas indtil slutningen af maj, hvor Trifork og Netcompanys nye løsning forventes at være klar. Det er usædvanlig kort udviklingstid for et offentligt projekt, mener John Stouby, lektor i Datalogi ved Aarhus Universitet.

Ifølge ham kan man ikke rulle appen langsomt ud og rette fejl løbende, som normalt er den bedste måde at lancere et it-projekt på - alle danskere vil forvente, at appen virker perfekt fra første dag.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
24. marts 2021 kl. 23:15

Stakkels sundhed.dk. Det er pusseløjerligt, at de danske verdensmestre i digitalisering ikke på forhånd ved, at når man nævner en specifik app for landets borgere, bliver den straks rendt over ende af nysgerrige. Der skete noget lignende, da statsministeren sidste år nævnte ordene "gær" og "toiletpapir" på et pressemøde.

Koordineret kommunikation er gængs viden i alle organisationer og myndigheder, der har et callcenter. Men det er nok uundgåeligt, når man synes konsekvent at holde sig ude af sync med sin befolkning.

1
24. marts 2021 kl. 15:30

Størrelsesmæssigt er vi gået fra en til fire servere, og nu går vi fra fire til seks.

Det lyder mig helt ubegribeligt hvis platformen til at håndtere Sundhed.dk samt MinSundhed-appen har kørt på én server?

Der må da om noget være angivet specifikationer for redundans mv. for så to vitale samfundstjenester?