Sundhed.dk opgraderer serverplads efter stormløb og nedbrud

Mette Frederiksen meldte ud natten til tirsdag, at man blandt andet skal bruge appen MinSundhed til at fremvise coronapas, indtil en fast løsning er klar. Illustration: Skærmbillede fra Apple.com
Sundhed.dk opruster serverpladsen for sin hjemmeside og for appen MinSundhed, efter tjenesten i går brød sammen, da et hav af brugere ville se deres nye coronapas. Platformene skal midlertidigt bruges til at fremvise coronapas, indtil Trifork og Netcompanys løsning skal være klar i slutningen af maj.

Sundhed.dk opgraderer serverpladsen for appen ‘MinSundhed’, efter en udmelding fra Statsministeren fik tjenesten til at gå ned. Hun fortalte natten til tirsdag, at borgere midlertidigt skal bruge appen til at fremvise deres coronapas, og det fik en storm af brugere til at overbelaste serverne.

Det skriver DR.

MinSundhed var sat ude af spil i et par timer, men omkring klokken ti virkede den igen. Ifølge Morten Elbæk, direktør for Sundhed.dk, var man ikke forberedt på Mette Frederiksens udmelding, og selvom man har oprustet serverpladsen sidste jul, så kunne appen ikke håndtere brugerstormen.

»Størrelsesmæssigt er vi gået fra en til fire servere, og nu går vi fra fire til seks. Og det gør vi på begge platforme, og det er planlagt og under konstruktion, så det vil være færdigt inden for ganske kort tid,« fortæller han til DR om Sundhed.dk og MinSundhed.

Læs også: Stormløb på coronapas sender 'MinSundhed' til tælling

Borgere kan bruge både appen og hjemmesiden til at fremvise deres coronapas indtil slutningen af maj, hvor Trifork og Netcompanys nye løsning forventes at være klar. Det er usædvanlig kort udviklingstid for et offentligt projekt, mener John Stouby, lektor i Datalogi ved Aarhus Universitet.

Ifølge ham kan man ikke rulle appen langsomt ud og rette fejl løbende, som normalt er den bedste måde at lancere et it-projekt på - alle danskere vil forvente, at appen virker perfekt fra første dag.

Læs også: EU er klar med plan for et fælles coronapas

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Andreas Krüger

Størrelsesmæssigt er vi gået fra en til fire servere, og nu går vi fra fire til seks.

Det lyder mig helt ubegribeligt hvis platformen til at håndtere Sundhed.dk samt MinSundhed-appen har kørt på én server?

Der må da om noget være angivet specifikationer for redundans mv. for så to vitale samfundstjenester?

  • 3
  • 1
#3 Thomas Rasmussen

Stakkels sundhed.dk. Det er pusseløjerligt, at de danske verdensmestre i digitalisering ikke på forhånd ved, at når man nævner en specifik app for landets borgere, bliver den straks rendt over ende af nysgerrige. Der skete noget lignende, da statsministeren sidste år nævnte ordene "gær" og "toiletpapir" på et pressemøde.

Koordineret kommunikation er gængs viden i alle organisationer og myndigheder, der har et callcenter. Men det er nok uundgåeligt, når man synes konsekvent at holde sig ude af sync med sin befolkning.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere