Sun fyrer 13 i Danmark

13 medarbejdere ud af 75 har fået en fyreseddel i Sun Danmark. Det er konsekvensen af en global nedskæringsrunde, der blev meldt ud i november.

Antallet af medarbejdere i Sun Danmark er skåret ned med en sjettedel. I sidste uge måtte firmaet fyre 13 medarbejdere ud af i alt 75, som en del af en global sparerunde i Sun Microsystems.

I november meldte Suns amerikanske hovedkvarter ud, at der skulle spares, og at det var nødvendigt med fyringer. Det er denne nedskæring, der nu syv måneder senere rammer Sun Danmark.

Sun Danmarks pressekontakt, Kirsten Ernst, bekræfter fyringerne, men har ingen yderligere kommentarer, for eksempel om hvilke jobfunktioner, der er blevet ramt.

Hun fortæller dog, at fyringerne ingen sammenhæng har med Oracles nylige opkøb af Sun.

Sun har gennem længere tid været hårdt spændt for økonomisk, hvilket også var grunden til, at firmaet gjorde sig lækker for potentielle opkøbere. Undervejs i salgsprocessen blev IBM nævnt som en sandsynlig køber, men det endte altså med, at Oracle for 43 millarder kroner overtog Sun.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Thomas Ammitzbøll-Bach

Stephan har gjort mig opmærksom på, at mit indlæg var useriøst. Det har han ret i.

Stephan er en meget dygtig mand, der ved, hvad han taler om, og jeg er et meget langt stykke af vejen fuldt på linie med de ting, han advarer imod.

Dette var ment som et lille spøg. Så grin bare. Men grin af mig og ikke Stephan. Det er nemlig mig, der er plat og ikke ham.

Thomas

  • 0
  • 0
#4 Anonym

Tak til Thomas for selv at korrigere.

For lige at præcisere (intet med Suns forudsigelige fyringsrunde at gøre).

Jeg "advarer" ikke imod DanId. Jeg KRÆVER som enhver anden borger retstilstanden genoprettet og bruger DanId som det klokkeklareste eksempel på de retsløse tilstande i Danmark. En grim kombination af eksploderende bureaukratvælde med kommercielle gatekeepere er i færd med at underminere samfundet - både demokratiet, velfærdssystemet og den frie markedsøkonomi.

DanId repræsenterer den ypperste magt - selve den legitime kontrol med din suverænitet som borger. Loven om Digital Signatur er rimeligt fornuftig, men magtmisbruget i forbindelse med VTUs håndtering og bankkartellets kommercielle udnyttelse heraf endda som tvunget monopol er historisk værre end stavnsbåndet fordi DanId har intravenøst totalkontrol over hver enkelt transaktion du foretager. Vi er helt nede og tale en kunstig monopolmagt over mennesker skabt af bureaukaterne i samarbejde med vennerne i bankerne for at opnå kommerciel profit og understøtte bureaukratisk power over mennesker. Det fås dårligt værre.

Det som jeg i bredere forståelse "advarer" imod er Federated identity - tanken om at et kommercielt kartel kan skyde en 3. part (IdP-provideren) ind mellem en borger og den service vedkommende gør brug af - OG MISBRUGE denne magt i alle instanser. Det er en ekstrem kommerciel magtkonstruktion som er unødvendig og samfundsmæssigt skadelig. At acceptere og etablere denne form for magt over mennesker er ikke foreneligt med et demorkatisk retssamfund.

Du kan vælge hvilken lensherre du vil gøre brug af, men en lensherre skal du have og hans magt er uden historisk sidestykke. Alt hvad du laver skal godkendes intravenøst i transaktionen og vil blive misbrugt til at kontrollere og profitere på dig.

Så advokerer jeg for en magtdistribution som først og fremmest skal sikre at nøglekontrollen ligger hos borgeren uanst hvilke serviceprovider som er involveret og sekundært at man skal kunne gennemføre sikre transkationer, dvs. at så længe man dækker modpartens risici af ultimativt med en formålsbestemt ansvarlighed, så bør ingen andre end borgeren selv og de PERSONER (aldrig servere) som borgeren vælger at stole på kunne henføre data til borgeren.

Og så spiser jeg selv disse principper ved at forske i sikkerhed og semantisk interoperabilitet samt kommercielt leve af at udvikle og sælge bæredygtig teknologi.

Problemet er ikke dem som ønsker at misbruge disse magtkonstruktioner - de er få og svage. Problemet er den store gruppe af medløbere i både forvaltnignen og udenfor som forstår teknologien men ikke siger fra fordi de er bange for konsekvenserne og dermed legitimerer overmagten. Den samme gruppe som hisotriek understøtter de få nazister, kommunister, religisøe fundamentalister etc. som misbruger det til at etablere magt og kontrol.

Det efterlader borgerne uden digitale fortalere og - i fravær af politisk kompetance på området - magten overlades til dem som har størst interesse i at misbruge den. Og det er præcis det som sker.

Forhåbentligt er hovedproblemet er bureaukraternes inkompetance og mangel på konstruktivt modspil snarere end noget konspiratorisk "planlagt" - men det ændrer ikke på at magten misbruges i hastigt tiltagende grad.

Det må være op til enhver om de vælger den kujonagtige medløberrolle eller om de træder frem og siger fra mens de endnu kan.

Hav i det mindste så meget respekt for problemet vigtighed at ikke gøre grin med det. Det skal magtbureaukraterne og de kommercielle gullashbaroner nok gøre deres for.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere