Sun amok på Google over skrabet Java i App Engine

Sun's open source-chef langer ud efter Google, der har valgt kun at understøtte en delmængde af Java-klasser i platformen App Engine. »Hensynsløst og uansvarligt,« mener Sun-chefen.

Google understøtter kun en delmængde af Java-klasser på App Engine-platformen, og det er man godt og grundigt træt af hos virksomheden bag Java, Sun Microsystems.

App Engine er Googles egen platform til udvikling og hosting af webapplikationer, og den har indtil for nylig kun understøttet Python.

Nu er Java kommet med på vognen, men Sun's open source-chef, Simon Phipps, er helt oppe i det røde felt over, at Google har valgt en skrabet understøttelse af Java, skriver PC World.

»Uanset om man er enig i Sun's politikker, har Java-kompatibilitet tjent os rigtig godt i mere end et årti,« skriver Simon Phipps i et blogindlæg.

»Det indebærer, at udvikleren kan være sikker på, at alle centrale klasser (i Java, red.) er til stede på alle platforme. Der er en god grund til, at det er forbudt at lave delmængder af centrale klasser, og det er hensynsløst og uansvarligt at tilsidesætte reglerne efter forgodtbefindende,« fortsætter Simon Phipps.

Simon Phipps raser videre på Twitter, hvor Simon Phipps ifølge PC World bemærker, at Google »griner et årtis kompatibilitet lige op i ansigtet.«

Indtil videre står Simon Phipps udtalelser dog for egen regning, og det er endnu uklart, om Sun officielt vil gå Google på klingen.

Hverken Sun eller Google har udtalt sig nærmere om sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Kofoed

Det er jo nøjagtigt det samme, Google har gjort med Android. Hér var argumentet så vidt jeg husker performance.

Set fra et udviklersynspunkt er det da "træls", at man kan risikere ClassDefNotFound exceptions på nogle platforme men ikke på andre. Det gør da afgjort koden mindre flytbar, og måske er det i virkeligheden målet?

Og så undrer det mig, hvordan man kan "rase videre" på Twitter. Giver 140 tegn mulighed for både at rase OG rase videre?? ;-)

  • 0
  • 0
#3 Andreas Ryge

Hvordan er det lige at sun går amok? Der står endda i artiklen:

"Indtil videre står Simon Phipps udtalelser dog for egen regning, og det er endnu uklart, om Sun officielt vil gå Google på klingen."

Er det bare endnu et udtryk for journalisters manglende fornemmelse for fakta i forhold til drama?

  • 0
  • 0
#5 Lars Charmer Jorgensen

Jeg synes det lyder til at google har lavet et fornuftigt valg. Det er jo ikke en implementering ala. Microsoft version af JVM, hvor man ligesom opfandt sine egne ting, og gjorde det utrolig svært at lave noget der fungerede i de forskellige jvm'er samtidigt.

Det kan godt være at man ikke skal afspille sin standart war-filer. Men til gengæld er man sikret at ens applikation kan køre paralelt på flere maskiner. At man uden sved på panden kan skalére sin ting (I en ekstremt grad, hvis man har pengene), uden at skulle lære nye api'er og syntakser.

At arbejde med parallel-procesering er svært, men google har lavet noget de fleste kan finde ud af. At der så vil findes nogle få eksperter, der føler sig begrænset, er selvfølgeligt ærgerligt. Men så længe at google har gjort det nemt at emigere fra systemet og svært at emigrere til det, synes jeg at det er til at leve med.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere