Styrelse på tilsyn med Sundhedsplatformen efter mistanke om patientfarlighed

Illustration: Morten Egedal
Styrelsen for Patientsikkerhed vil især have vished for, at der ikke sker patientskader som følge af Sundhedsplatformen indtil den nye version 2018 implementeres til november.

Sjællands Universitetshospital i Køge har haft tilsynsbesøg fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som vil undersøge om Sundhedsplatformen er til fare for patienterne.

Det fortæller TV Øst.

Tilsynet kommer efter at en række læger fra Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin har sendt et såkaldt bekymringsbrev til Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Læs også: Statsrevisor: Folk bag Sundhedsplatformen »er på grænsen til amatører«

Lægerne mener, at platformen udgør en "trussel mod patientsikkerheden" og er bange for fejlmedicinering, efter Sundhedsplatformen blev indført i regionen sidste år.

Ifølge Anette Lykke Petri, der er tilsynschef i Østdanmark for Styrelsen for Patientsikkerhed, er Sundhedsplatformen en kompleks sag, hvor der aktuelt er en række udfordringer, som der ikke er nogen ”kvik fix” på:

»Omkring udfordringerne med medicinmodulet fik vi en gennemgang af og fik forelagt en plan for, hvornår problemerne forventes løst. Vi var specielt interesseret i, hvordan de i regionen sikrer sig, at der ikke sker patientskader indtil den nye version 2018 implementeres til november,« oplyser Anette Lykke Petri, tilsynschef i Østdanmark for Styrelsen for Patientsikkerhed, til TV Øst.

Styrelsen for Patientsikkerhed vil fastholde tilsynet med Sundhedsplatformen. Det betyder månedlige statusopdateringer fra regionen, og et fokus på Sundhedsplatformen når myndigheden tager ud på risikobaserede tilsyn på regionens sygehuse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

"Ifølge Anette Lykke Petri, der er tilsynschef i Østdanmark for Styrelsen for Patientsikkerhed, er Sundhedsplatformen en kompleks sag, hvor der aktuelt er en række udfordringer, som der ikke er nogen ”kvik fix” på..."

Min oversættelse (kan være forkert - andre bud efterlyses): Ja, SP er til fare for patienterne, men vi ved ikke, hvad vi skal gøre ved det.

"Styrelsen for Patientsikkerhed vil fastholde tilsynet med Sundhedsplatformen. Det betyder månedlige statusopdateringer fra regionen, og et fokus på Sundhedsplatformen når myndigheden tager ud på risikobaserede tilsyn på regionens sygehuse."

Hvad hjælper det? Tilsyn i sig selv hjælper jo ikke, hvis det ikke har nogen konsekvenser? Jeg er lidt målløs over, hvad der mon foregår i kulissen.

  • 3
  • 2
#3 Hans Nielsen

Skaber sådan nogle, i første omgang ikke tit flere nye fejl og mangler, end de retter. Også skal der igen bruges ressourcer på gennemgang test og implementering.

Hvis den nye version skal kunne løser alle fejl med sundhedsplatformen, så snakker vi vel i bund og grund om et nyt produkt ? Hvis det kun er små version ændringer, så løser det intet.

Hvor tit kommer der nye, grundlæggende version ændringer. Kan man vente med dem, hvis man vil det, er det så stadig support og sikkerhed på ældre versioner.

Eller skal Sundhedspersonalet på Sjælland have nye årlige opdateringer, med personaleforbrug og nye fejl. til EPIC forhåbentligt snart bliver skrottet.

MEN NU SAVNER VI OGSÅ SVAR PÅ: Hvor meget flere operationer laves der nu. end før de indførte EPIC. Jeg mener at et af de store "salgsargumenter" for netop at vælge denne platform, var at DJØFER og NPR skulle have nemmere ved at håndtere, oversigter, mål og nedskæringer. Selv om jeg selv kan have meget svært ved at se, at en sekundær funktion, skal have betydning i valg, når de primære ikke virker.

Man må også hvis man er borger på Sjælland blive lidt uhyggelig til mode, over at der samtidigt kommer nyt overordnet journalsystem, og der tales om udlicitering af EDB. - Det må være af ansvaret.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere