Styrelse på tilsyn med Sundhedsplatformen efter mistanke om patientfarlighed

22. juni 2018 kl. 10:313
Styrelse på tilsyn med Sundhedsplatformen efter mistanke om patientfarlighed
Illustration: Morten Egedal.
Styrelsen for Patientsikkerhed vil især have vished for, at der ikke sker patientskader som følge af Sundhedsplatformen indtil den nye version 2018 implementeres til november.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sjællands Universitetshospital i Køge har haft tilsynsbesøg fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som vil undersøge om Sundhedsplatformen er til fare for patienterne.

Det fortæller TV Øst.

Tilsynet kommer efter at en række læger fra Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin har sendt et såkaldt bekymringsbrev til Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Lægerne mener, at platformen udgør en "trussel mod patientsikkerheden" og er bange for fejlmedicinering, efter Sundhedsplatformen blev indført i regionen sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Anette Lykke Petri, der er tilsynschef i Østdanmark for Styrelsen for Patientsikkerhed, er Sundhedsplatformen en kompleks sag, hvor der aktuelt er en række udfordringer, som der ikke er nogen ”kvik fix” på:

»Omkring udfordringerne med medicinmodulet fik vi en gennemgang af og fik forelagt en plan for, hvornår problemerne forventes løst. Vi var specielt interesseret i, hvordan de i regionen sikrer sig, at der ikke sker patientskader indtil den nye version 2018 implementeres til november,« oplyser Anette Lykke Petri, tilsynschef i Østdanmark for Styrelsen for Patientsikkerhed, til TV Øst.

Styrelsen for Patientsikkerhed vil fastholde tilsynet med Sundhedsplatformen. Det betyder månedlige statusopdateringer fra regionen, og et fokus på Sundhedsplatformen når myndigheden tager ud på risikobaserede tilsyn på regionens sygehuse.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
22. juni 2018 kl. 12:07

Skaber sådan nogle, i første omgang ikke tit flere nye fejl og mangler, end de retter. Også skal der igen bruges ressourcer på gennemgang test og implementering.

Hvis den nye version skal kunne løser alle fejl med sundhedsplatformen, så snakker vi vel i bund og grund om et nyt produkt ? Hvis det kun er små version ændringer, så løser det intet.

Hvor tit kommer der nye, grundlæggende version ændringer. Kan man vente med dem, hvis man vil det, er det så stadig support og sikkerhed på ældre versioner.

Eller skal Sundhedspersonalet på Sjælland have nye årlige opdateringer, med personaleforbrug og nye fejl. til EPIC forhåbentligt snart bliver skrottet.


MEN NU SAVNER VI OGSÅ SVAR PÅ: Hvor meget flere operationer laves der nu. end før de indførte EPIC. Jeg mener at et af de store "salgsargumenter" for netop at vælge denne platform, var at DJØFER og NPR skulle have nemmere ved at håndtere, oversigter, mål og nedskæringer.
Selv om jeg selv kan have meget svært ved at se, at en sekundær funktion, skal have betydning i valg, når de primære ikke virker.

Man må også hvis man er borger på Sjælland blive lidt uhyggelig til mode, over at der samtidigt kommer nyt overordnet journalsystem, og der tales om udlicitering af EDB. - Det må være af ansvaret.

2
22. juni 2018 kl. 11:09

.. at der vist mere er tale om en plat sundheds form.

1
22. juni 2018 kl. 11:06

"Ifølge Anette Lykke Petri, der er tilsynschef i Østdanmark for Styrelsen for Patientsikkerhed, er Sundhedsplatformen en kompleks sag, hvor der aktuelt er en række udfordringer, som der ikke er nogen ”kvik fix” på..."

Min oversættelse (kan være forkert - andre bud efterlyses): Ja, SP er til fare for patienterne, men vi ved ikke, hvad vi skal gøre ved det.

"Styrelsen for Patientsikkerhed vil fastholde tilsynet med Sundhedsplatformen. Det betyder månedlige statusopdateringer fra regionen, og et fokus på Sundhedsplatformen når myndigheden tager ud på risikobaserede tilsyn på regionens sygehuse."

Hvad hjælper det? Tilsyn i sig selv hjælper jo ikke, hvis det ikke har nogen konsekvenser? Jeg er lidt målløs over, hvad der mon foregår i kulissen.