Styrelse indrømmer: NemSMS er ikke godt nok

14. oktober 2011 kl. 12:02
Muligheden for at få sms-påmindelser fra det offentlige er ikke nem nok at bruge, erkender Økonomistyrelsen, der står bag NemSMS-løsningen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom danskerne sender milliarder af sms-beskeder hvert eneste år, så er det en meget lille del af befolkningen, som bruger muligheden for at modtage beskeder fra det offentlige via NemSMS-tjenesten.

»500.000 danskere har opgivet deres mobilnummer til NemSMS, mens kun 80.000 har angivet, at de ønsker at modtage informationer på dette nummer fra det offentlige. Disse tal er Økonomistyrelsen ikke tilfredse med,« skriver Økonomistyrelsen på dens hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Version2 har tidligere beskrevet, hvordan NemSMS trods store ambitioner om millionbesparelser ikke har formået at få nok offentlige myndigheder med på tjenesten til at slå igennem hos danskerne.

Noget tyder på, at Økonomistyrelsen også læser med i debatten under Version2's artikler, hvor proceduren for at oprette sig er blevet kraftigt kritiseret. Økonomistyrelsen vil nu se på, om det eksempelvis er muligt at forbedre portalen borger.dk, så det bliver nemmere for borgerne at vælge at modtage information fra det offentlige på sms. Og for kort tid siden er der blevet lagt links ind relevante steder til den side, hvor man som borger kan oprette sig som NemSMS-bruger.

Et af målene for NemSMS er blandt andet, at samtlige regioner skal give mulighed for at sende påmindelser til borgerne om aftaler på sygehusene for at reducere det store spild der opstår på grund af borgere, som ikke dukker op til planlagte undersøgelser.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger