Styrelse får alvorlig kritik for 'Den Digitale Prøvevagt’

Styrelse får alvorlig kritik for 'Den Digitale Prøvevagt’
Illustration: mkabakov/Bigstock.
For godt et år siden gennemførte Styrelsen for IT og Læring en test af programmet 'Den Digitale Prøvevagt', men sikkerheden omkring personoplysninger var ikke god nok, vurderer Datatilsynet.
4. maj 2020 kl. 13:41
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Datatilsynet retter alvorlig kritik mod Styrelsen for IT og Læring (STIL), der i forbindelse med it-systemet 'Den Digitale Prøvevagt' ikke har levet op til databeskyttelsesforordningens artikel 32. Der er nemlig ikke blevet gennemført de nødvendige foranstaltninger, der skal til for at identificere risikoniveauet.

Datatilsynet er kommet frem til, at man i forbindelse med test af programmer skal ’udvise den fornødne opmærksomhed, hvis der sker behandling af personoplysninger’, og at det skal ske, inden behandlingen påbegyndes.

Da Den Digitale Prøvevagt er sat i bero og i kraft af, at STIL har vurderet, at der skal gennemføres en ny særskilt risikovurdering, ’finder Datatilsynet, at tilsynet ikke på nuværende tidspunkt har grundlag for at tage stilling til behandlingen af personoplysninger’ fremadrettet.

Testet på elever

Datatilsynet valgte tilbage i foråret 2019 at undersøge Den Digitale Prøvevagt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gjorde man på baggrund af den generalprøve, der var blevet afholdt, hvor der blev behandlet personoplysninger fra cirka 8.000 elever. Og her har sikkerheden altså ifølge Datatilsynet ikke har været i orden.

Der skulle have været afholdt møde mellem Datatilsynet og STIL, angående den videre udvikling af Den Digitale Prøvevagt, men grundet corona-epidemien, er mødet blevet udskudt.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger