Styrelse dropper bod i it-kontrakter: »Kunden betaler bare på en anden måde«

Illustration: Seamartini/Bigstock
Styrelsen for It og Læring er holdt op med at skrive bod ind i de kontrakter, der indgås med it-leverandører. Leverandørerne regner alligevel bare boden ind i prisen, siger direktør.

Styrelsen for It og Læring bruger ikke længere økonomiske sanktioner mod it-leverandører, der ikke opfylder kravene i deres kontrakter.

Styrelsen er nemlig holdt op med at bruge bod som kontrakt-redskab, og ifølge direktør Thomas Fredenslund er det fordi, at prisen blot bliver højere, hvis man skriver bod ind i en kontrakt.

»Grundlæggende var det ganske enkelt vores erfaring, at leverandørerne blot indregnede boden – og dermed risikoen – i prisen. Så hvis ideen med at kræve bod var at opnå en billigere pris på sit it-projekt, så gjorde det ingen forskel,« siger han i et interview med EGs blog, SamfundsDesign.

Læs også: Efter nedbrud og databasefejl: Systematic må betale bod for plaget bibliotekssystem

Styrelsen har ifølge Thomas Fredenslund ikke krævet bod af en leverandør i de seneste fire-fem år. Og han mener ikke, at bod gavner kunden, når først der er gået noget galt i et projekt.

»I bedste fald kan boden have en præventiv virkning – det vil sige, inden der går noget galt i et it-projekt, forstået på den måde at truslen om bod selvfølgelig kan animere en leverandør til at leve op til kontrakten. «

»Men når noget går galt, kommer alt til at handle om at bevise eller modbevise, at der skal betales bod – og for leverandøren handler det især om at genvinde det tabte. Det fører så typisk til en byge af ændringsanmodninger fra leverandørens side, der har til formål at sikre, at leverandøren kan få hentet pengene hjem igen.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Simon Mikkelsen

Og han mener ikke, at bod gavner kunden, når først der er gået noget galt i et projekt.

For hvis man står med et system der ikke virker, er det lige meget om man kan få en bod eller ej. Man har ikke et system, altså har man ikke selv leveret.

Så er det bedre at finde de gode leverandører, så man giver belønning i form af mere arbejde og ikke pisk for dårligt arbejde. Det har altid virket bedre.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere