Styrelse 'beklager dybt' elendig landmands-it

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
En selvbetjeningsløsning til landmænd er ramt af store, tekniske problemer. Nu indrømmer NaturErhvervsstyrelsen, efter en brugerundersøgelse, at det ikke er godt nok.

Danske landmænd kæmper i disse dage med den webbaserede løsning Internet Markkort, der skulle gøre det let at indberette markstørrelser og søge om arealstøtte.

Men meget lange svartider har gjort det næsten umuligt for landmændene at bruge systemet, og nu erkender NaturErhvervsstyrelsen, at der er problemer med løsningen.

I en nyhed på styrelsens hjemmeside lyder konklusionen således:

»Som bruger skal man nogle steder gennem mange klik, som forekommer unødvendige, og nogle steder er opsætningen af Fællesskemaet og Internet Markkort ikke så hensigtsmæssig, som den kunne være.
De lange svartider på skemakontrollen er klart hæmmende for især konsulenternes arbejde, og NaturErhvervstyrelsen beklager dybt, at landmænd og konsulenter ikke har kunnet arbejde effektivt.«

Erkendelsen kommer efter at have spurgt 18 brugere om deres oplevelser med systemet, og her viste svarene tydeligt, at der var ’meget utilfredsstillende’ svartider.

Styrelsen vil nu forsøge at forbedre it-systemet og gennemfører en ny brugerundersøgelse den 27. februar.

Internet Markstøtte har tidligere været plaget af problemer, da systemet i første omgang blev bygget på en ’utidssvarende’ platform baseret på .Net.

Læs også: Brændende it-platform bremser 48.000 ansøgninger fra landmænd

En ny løsning på samme teknologi blev lanceret i efteråret 2011, men heller ikke denne løsning kan altså følge med efterspørgslen blandt de omkring 50.000 landmænd, som har tre måneder til at indberette deres markstørrelser.

Læs også: Fødevareministeriet endelig klar med omdiskuteret tast selv-system til landmænd

Læs også: Lange svartider og print-fejl plager nyt it-system til landmænd

Siden der blev åbnet for ansøgninger den 1. februar har 1.800 landmænd haft held med at registrere marker i systemet. Det er væsentligt lavere end på samme tid sidste år, hvor 3.400 landmand havde afsluttet indberetningen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere