Stuxnet ramte også russisk atomkraftværk

12. november 2013 kl. 08:22
Ifølge grundlæggeren af Kaspersky Lab skulle den formodede amerikansk-israelske Stuxnet-orm også have skabt ravage på et russisk atomkraftværk.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Eugene Kaspersky, der er grundlægger af sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab, anklager den berygtede Stuxnet-orm for også at have lavet ballade på et unavngivet russisk atomkraftværk. Under en spørgsmål-svar session afslørede Eugene Kaspersky sin viden, som han angiveligt skulle have fra en ven, der arbejder på det omtalte atomkraftværk, skriver The Register.

Det er dog småt med oplysninger om de nærmere omstændigheder, såsom hvornår skaden fandt sted, samt hvor omfattende den har været.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stuxnet formodes ellers at være målrettet mod iranske anlæg til berigelse af uran, og den påståede hændelse i Rusland får Eugene Kaspersky til at tale i skarpe vendinger mod ophavsmændene til de 'aggressive teknologier’. En lang række fakta peger på, at USA og Israel stod bag Stuxnet, omend de to lande aldrig officielt har indrømmet det.

Eugene Kaspersky mener ikke, bagmændene har indset de utilsigtede konsekvenser, der kan være ved at slippe malware løs på den måde. Han advarer derfor om, at andre uforvarende kan blive offer for farlige orm.

»Desværre er det meget muligt at andre nationer, som ikke er involveret i en konflikt, kan blive ofre for cyberangreb på kritisk infrastruktur,« siger Eugene Kaspersky ifølge The Register.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger