I dag får landets nye studerende at vide, om drømmeuddannelsen er hjemme.
Og på datalogi er der stadig ledige pladser på kvote 1, på studierne i Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet. Det fremgår af tal fra DR.
På Københavns Universitet er der ledige pladser på standby, altså til det efterfølgende semester.
Kun datalogi-økonomi-studiet på Københavns Universitet har begrænsning, med en adgangskvotient på 8,2.
På datamatiker-uddannelsen melder ni ud af femten uddannelsessteder, at alle er optaget. I de øvrige tilfælde ligger adgangskvotienten på 4,2 til 6,2. På datamatiker på professionshøjskolen University College Nordjylland i Aalborg, er der ledige pladser til vinterstart på kvote 1. På seks andre uddannelsessteder er der ledige pladser på standby.
Et helt andet billede tegner sig dog for IT-Universitetet. Her ligger adgangskravet for alle fag mellem 8,0 og 9,5.
»Det er meget positivt, at så mange unge har lyst til at give sig i kast med en it-uddannelse. Vi befinder os midt i en digital transformation, og der er et stort samfundsmæssigt behov for de kompetencer, som en it-uddannelse giver. Derfor er vi da også kede af, at vi igen i år er nødt til at afvise mere end fire ud af ti ansøgere, der har ITU som første prioritet,« udtaler studiechef på IT-Universitetet, Lene Rehder, i en pressemeddelelse.
På DTU's it-uddannelser diplomingeniør i softwareteknologi, it og økonomi samt it-elektronik ligger kvotienten mellem 5,2 og 8,8.
På erhvervsakademiernes it-teknolog-uddannelse er alle optaget i halvdelen af tilfældende, mens kvotienten ligger mellem 4,3 og 6,9 i resten.
Kvindernes andel af alle naturvidenskabelige og tekniske fag er steget med tre procentpoint fra sidste år, skriver Politiken. Mændene står for 68 procent af optaget med 10.498 i år.
Opdateret d. 30. juli med præcisering af hvilke kvoter, hvor der er ledige pladser.