Studie: Sociale medier giver, modsat computerspil, symptomer på depression

Illustration: Dean Drobot/Bigstock
Et nyt studie har undersøgt sammenhængen mellem skærmtid og symptomer på depression, og det er ikke computerspil, der er den store synder, men sociale medier.

Et nyt studie foretaget af forskere på Sainte-Justine Hospitalet i Montreal blandt teenagere fra 7. til 11. klasse viser, at sociale medier er den skærm-aktivitet, der er højst korreleret med depressionssymptomer.

Det skriver CBC.

Grunden kan ifølge forskerne være, at sociale medier lægger op til, at man sammenligner sig med socialt højerestående personer. Det kan føre til, at man får det dårligt med sit eget liv.

Læs også: Enhedslisten overvejer forslag om loot box-forbud

Godt tidsfordriv

Til forskernes overraskelse var der ikke nogen sammenhæng mellem, hvor meget tid de undersøgte teenagere brugte foran skærmen på computerspil og depressionssymptomer.

Læs også: WHO: Computerspilsafhængighed er en sygdom

»Resultaterne overraskede os. Computerspil gør dig gladere. Det er et godt tidsfordriv,« siger Elroy Boers, en af forskere på studiet, til CBC.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Rasmus Jensen

Hvem skulle ha troet at platforme som er lavet til konstant at sammenligne dit liv med andres ville være årsag til depressioner, samt at bruge tid på noget man synes er sjovt og underholdende er godt tidsfordriv... vildt overraskende! :D

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere