Studie: Hver fjerde Twitter-besked om klima stammer fra bots

24. februar 2020 kl. 08:502
De mange bots på Twitter er i langt de fleste tilfælde skeptiske overfor videnskabelig evidens, når de interagerer på det sociale medie.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når du læser et opslag eller skændes med en person på det sociale medie Twitter om CO2-udledning og klimakriser, er der en 25 procents chance for, at du i virkeligheden skændes med eller læser opslag fra en bot.

Det skriver Theguardian.com på baggrund af et nyt studie fra Brown University, der konkluderer, at hver fjerde Twitter-bruger, der skriver om, følger, liker eller deler indhold om klimaet og klimakrisen, er en bot.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I studiet fandt man ligeledes, at de klima-interesserede bots i de fleste tilfælde påtager sig et klimaskeptisk standpunkt, og at de altså ifølge studiet sætter spørgsmålstegn ved videnskab, der vedrører klima, og spreder misinformation om denne.

Mens 25 pct. af de samlede tweets om klima stammer fra bots, var samme type bots ansvarlige for 38 pct. af de tweets, som omhandler falsk videnskab.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
27. februar 2020 kl. 16:44

Fordi alle regler vi mennesker kan fabrikere, handler om inklussion og eksklussion - derfor kan de omgås - ellers ville reglerne ikke være regler

1
25. februar 2020 kl. 23:09

Hvorfor er det så svært, at lave systemer, som kan stoppe en bot?