Studerende på DTU kan nu lære at tænke som en hacker

Illustration: DTU
DTU åbner et hackerlab, hvor studerende skal lære, hvordan man kan hacker smarte dørlåse, højttalere og andre apparater på Internet of Things.

De studerende på DTU får mulighed for at lære at tænke som en hacker på et nyt hackerlaboratorium, som snart åbner på DTU Compute, oplyser universitetet i en meddelelse. Hvis man lærer hackernes tankegang, kan man også bedre arbejde med at udvikle it-sikkerhedsløsninger, lyder det.

»Hackere tænker ofte skævt og lidt ud af boksen for at finde sikkerhedshuller. Hvis vi skal blive bedre til at forsvare os mod cyberangreb, skal vi lære de studerende at forstå, hvordan en hacker tænker,« siger lektor Christian Damsgaard Jensen, som er ansvarlig for det nye undervisningstilbud, ifølge meddelelsen.

De studerende skal helt konkret lære, hvordan man bryder igennem sikkerheden til smarte dørlåse, højttalere og andre apparater på Internet of Things (IoT). Digitaliseringens hastige udbredelse har nemlig skabt en overflod af intelligente systemer, hvor cybersikkerhed ikke er tænkt ordentligt ind i produktudviklingen, anfører DTU.

Det kan blive et stort problem i fremtiden, hvor vi vil blive endnu mere afhængige af IoT:

»Der er behov for at undersøge sikkerheden i de fysiske installationer, fordi apparaterne skaber flere indgange for hackere og derfor mere usikkerhed. It-sikkerhedsfolk har brug for et værksted, hvor disse IoT-devices står til rådighed, på samme måde som kemikere har brug for et laboratorium til at lave eksperimenter,« siger Christian Damsgaard Jensen.

At et universitet underviser studerende i at hacke, lyder måske kontroversielt, men indsatsen handler på mange måder om rekruttering. Unge it-talenter skal nemlig gøres opmærksomme på, at man kan hacke i den gode sags tjeneste – såkaldt ’white hat hacking’.

»Jeg tror, at ideologien omkring hacking bliver formet allerede i folkeskolen og gymnasiet, så for os handler det også om at udstille over for omverdenen, at unge it-talenter kan tage deres kompetencer denne vej. Samtidig giver DTU en sund moralsk ballast oven i undervisningen,« siger Christian Damsgaard Jensen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Finn Christensen

at de

studerende på DTU får mulighed for at lære at tænke som en hacker..

men ingen jubel og armene i vejret, da det kun en halv vind om...

studerende skal helt konkret lære, hvordan man bryder igennem sikkerheden til smarte dørlåse, højttalere og andre apparater på Internet of Things (IoT)

Altså ikke en del af en data-sikkerhedsudannelse.. men noget løst rettet mod relevante IoT-dimser. Et held, at der sidder nogle fornuftige og kompetente personer rundt omkring - selvstartere - som indtil nu har magtet at holde det værste snavs væk.

Se feks. her https://www.version2.dk/artikel/google-ansat-hacker-sig-igennem-it-gigan...

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere