AAU-studerendes teambuilding-succes: Computerspil med elektroniske malerbøtter

Lyder teambuilding med elektroniske malerbøtter mærkeligt? For seks studerende ved Aalborg Universitet kan det måske vise sig at blive en kommerciel succes.

Hvis du nogensinde har været på teambuilding-kursus, har det sikkert været noget med kanoer eller klatring ude i naturen.

Men sådan behøver det ikke nødvendigvis være, mener seks studerende fra Aalborg Universitets medialogi-uddannelse.

De har sammen fremstillet spillet Colour Country, hvor fire spillere skal hjælpe hinanden med at styre en figur uden om alskens farer på vej mod toppen af et tårn.

Betjeningen er utraditionel. Den sker med malerbøtter, som er forbundet til computeren med en særlig type sensor, fortæller de studerende i en pressemeddelelse.

»Vores spil kræver samarbejde og kommunikation. Formålet har ikke været at erstatte kanoture eller klatreture, som kan være udfordrende og lærerige oplevelser. Det er et supplement, og fordelen ved at bruge teknologi frem for de sædvanlige teambuilding-virkemidler er, at vi kan skabe en fantasiverden for brugeren,« udtaler Henrik Dam Holst fra gruppen af medialogistuderende i en pressemeddelelse.

»Man behøver heller ikke at udstille sig selv på samme måde, som man vil gøre, hvis man for eksempel skal løftes af tre andre mennesker,« supplerer medstuderende Janett Holst.

Spillet er først blevet testet på 40 studerende fra Aalborg Universitet Esbjerg. Derefter er det blevet afprøvet på 124 børn i forbindelse med Forskningens Døgn i Esbjerg.

De studerende har arbejdet sammen med virksomheden TUNO Teambuilding i Aabenraa. Indtil videre har reaktionerne på spillet været meget positive, fortæller Ellen Grigorian fra gruppen:

»I flere tilfælde er der folk, der har spurgt ind til, hvordan de selv kunne anskaffe det. Da vi startede med projektet, havde vi ikke regnet med, at der i sidste ende ville være marked for produktet. Men det er blevet taget rigtigt godt imod,« siger hun.

De medialogistuderende har endnu ikke besluttet, om de vil forsøge at kommercialisere spillet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Sune Rentow

Betjeningen er utraditionel. Den sker med malerbøtter, som er forbundet til computeren med en særlig type sensor, fortæller de studerende i en pressemeddelelse.

Kunne i ikke følge op på hvad det rent faktisk er de har lavet? Det kunne være spændende at vide noget mere ud over at det er utraditionelt og særligt.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere