Studerende? Hjælp landet og kod i din ferie

Har du mod på en softwareudfordring i ferien, inviterer Digitaliseringsstyrelsen 15 studerende til - betalt - arbejde i ferien. Målet er nye, open source-løsninger, der kan hjælpe borgerne.

Skoleintra er for dårligt - så derfor koder jeg en ny løsning.

Sådan tænkte den datalogistuderende Aske Mottelson sidste sommer, og som deltager i Digitaliseringsstyrelsens Kod i Ferien-projekt fik han 20.000 kroner i hånden for at bruge sin sommer på at udvikle et alternativ til det ofte udskældte websystem Skoleintra, som forældre landet over i dag er tvunget til at bruge.

Læs også: Kod i ferien-succes: Open source-skoleintra med god funktionalitet og uden 90'er-design

Sidste sommer var premieren på Kod i Ferien, der er inspireret af Googles Summer of Code, men erfaringerne var så gode, at staten nu tager en ny runde.

I år får 15 studerende mulighed for at tjene lidt til dagen og vejen over sommeren, skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Målet med Kod i Ferien-arrangementet er mangfoldigt: Studerende kan få praktisk erfaring og nye kontakter i den typisk lange sommerferie, staten kan få løst nogle kode-opgaver, der ellers ikke var tid til, og løsningerne bliver måske bedre, end hvis det var de faste medarbejdere, der skulle udtænke den, fordi de studerende kan se på en digitaliseringsopgave med friske øjne og komme med nye ideer.

Som noget nyt inviterer Digitaliseringsstyrelsen også private virksomheder til at deltage i projektet. Det kan ske ved at lægge lokaler til, eller ved at stille faglig hjælp til rådighed for feriekoderne, for eksempel med en erfaren mentor.

Hvis man vil deltage som studerende, skal man melde sig senest den 24. juni. Det sker gennem projektets hjemmeside kodiferien.dk. Her kan alle også komme med ideer til opgaver, der skal løses, eller tilbyde hjælp med lokaler eller mentorer.

Alle kode-projekterne bliver open source, så andre kan arbejde videre på dem, når sommeren går på hæld.

Læs også: Fokus på Kod i Ferien: Sommerkoder i kamp for kulturarven

Kod i ferien og brug din bold fornuftigt

Digitaliseringsstyrelsen gentager sidste års Kod i ferien-succes. Studerende, myndigheder og private virksomheder opfordres til at være med.

Sommer, sol og sport i tv? Nej tak. Koder, kaffe og computere? Ja tak. Sådan er mantraet, når Digitaliseringsstyrelsen igen i år inviterer studerende, offentlige myndigheder og private virksomheder til at deltage i Kod i ferien-projektet.

For de studerende handler det om at løse en kodeopgave for en offentlig myndighed, styrke kompetencerne, udvide netværket og tjene lidt ekstra til sommerferien. For de offentlige virksomheder giver det mulighed for at få friske og kreative øjne på en udviklingsopgave, som de måske ellers ikke ville få løst.

Digitaliseringsstyrelsens konstituerede direktør Lars Frelle-Petersen siger:

  • Med Kod i ferien-projektet sætter vi igen i år fokus på open source som et alternativ til løsning af offentlige it-opgaver. Samtidig giver vi med initiativet studerende fra hele landet mulighed for at løse praktiske opgaver, som de normalt ikke gør på studiet. Endelig stiller vi løsningerne til rådighed på Softwarebørsen, så alle efterfølgende kan bruge af dem.

Åbenhed og samarbejde med den private sektor

Projektet, som er et af Digitaliseringsstyrelsens Open Government Partnership-initiativer, kører for andet år, og som noget nyt inviteres private virksomheder til at deltage aktivt. Som virksomhed kan man fx stille lokaler til rådighed for løsning af opgaverne eller ved at være mentor og faglig rådgiver for de studerende. Allerede nu har flere private organisationer meldt sig på banen med både tilbud om lokaler og rådgivning

Vær hurtig og vær med

Konkret skal myndigheder med en opgave melde den ind til Digitaliserings-styrelsen i løbet af de næste 14 dage, mens studerende med mod på et kodeprojekt skal sende en ansøgning senest den 24. juni. Samme dag skal private virksomheder, der vil være mentorer, melde sig under fanerne

Planen er, at Digitaliseringsstyrelsen i slutningen af juni måned har udvalgt 15 studerende, som skal arbejde med open source i det offentlige i juli og august.

Mere information

Fakta om Kod i ferien

http://kodiferien.dk

I 2011 arbejdede 12 studenter på projekter fra seks offentlige organisationer. Fx fik Udenrigsministeriet udarbejdet en prototype på en fotokonkurrence, som senere dannede baggrund for en ”EU snapshots of your life”-konkurrence (http://snapshots.eu2012.dk/).
Softwarebørsen er stedet, hvor offentlige organisationer deler open source-software med hinanden. http://softwareborsen.dk
Open Government Partnership (OGP) er et internationalt samarbejde om at fremme åbenhed i den offentlige sektor for at sikre, at offentlig service og information leveres bedst muligt på en tidssvarende og effektiv måde, at innovation og værdiskabelse i hele samfundet stimuleres og understøttes, og at viden, deltagelse, gennemsigtighed, samarbejde og sammenhængskraft styrkes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere