Studerende afslører sikkerhedsfejl i WhatsApp

En hollandsk universitetsstuderende har offentliggjort en App, der har afsløret sikkerhedsfejl i Whatsapp.

En sikkerhedsfejl i WhatsApp gør, at alle kan følge en brugers statusbeskeder, profilbilleder, private indstillinger og offline/online status, påstår en hollandsk studerende - det skriver theregister.co.uk.

Den hollandske universitetsstuderende, hvis navn er Maikel Zweerink, har offentliggjort WhatsSpy Public for at illustrere sikkerhedsfejlen i WhatsApp.

Ved brug af WhatsSpy Public bliver det ifølge Maikel Zweerink meget nemmere at stalke en person, der bruger WhatsApp på sin mobil.

Læs også: Microsofts sky får ISO-certificering af privatlivsbeskyttelse

Ifølge Maikel Zweerink er offentliggørelsen af WhatsSpy Public ment som en øjenåbner for WhatsApp, som skal sætte dem i gang, og ikke som et hjælperedskab til potentielle stalkere.

»WhatsSpy Public er en webapplikation, der sporer enhver bevægelse på hvem som helst, du ønsker at følge. Denne applikation er lavet som en demonstration af, at WhatsApp er i stykker med hensyn til privatlivets fred,« skriver han og forklarer hans bevæggrunde for at gøre opmærksom på problemet på denne måde.

»Jeg kunne have skrevet det i en blog - at de private indstillinger er i stykker - men så ville folk ikke forstå den indflydelse, det faktisk har.«

Læs også: Hollandske myndighedshjemmesider lagt ned af cyberangreb

Folk, der benytter det nye stalking-redskab, behøver ikke selv være brugere af WhatsApp.

Det er ikke første gang, at WhatsApp har problemer med privatlivsindstillingerne. I slutningen af januar gjorde en fejl, at alle brugernes profilbilleder var til offentlig skue, selvom der i indstillingerne var slået 'kun kontakter' til.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere