Strukturreform sender kommunal it-afdeling i knæ

Stress og langtidssyge medarbejdere har været prisen for gennemførelse af strukturreformen i Hørsholm Kommunes it-afdeling. Nu udvides med nye folk.

Kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune har netop øget bevillingerne til antallet af medarbejdere i kommunens it-afdeling.

Det sker efter en rapport fra Rambøll Management har afsløret, nærmest utålelige arbejdsforhold for it-afdelingens ansatte.

Det er blandt andet efterdønninger fra strukturreformen, der får skylden for den stærkt øgede arbejdsbyrde.

"En stor udfordring for kommunen er på nuværende tidspunkt knappe ressourcer i it-afdelingen, primært afledt af et efterslæb fra opgaver i forbindelse med strukturreformen, langtidssygdom (stress relateret), opsigelser fra medarbejdere og et stort antal igangsatte projekter," skriver Rambøll i sin rapport.

Under gennemsnit

Rambøll understreger dog, at it-afdelingens ledelse har styr på sagerne og arbejder efter fornuftige strategier, men det har dog ikke været nok.

Kommunen har således endnu ikke fået implementeret sikkerhedsforskriften DS484, der ellers skulle have været på plads allerede den 1. januar i år.

Ifølge Rambøll er bemandingen i Hørsholm Kommune under det gennemsnit, som man kunne forvente i forhold til kommunens størrelse og aktivitetsniveau.

På baggrund af rapporten har kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune netop besluttet at øge antallet af medarbejdere i it-afdelingen fra ni til elleve.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere