Strømmen gik på Region H's datacenter, og så var der problemer...
En strømafbrydelse på et af Region Hovedstadens datacentre satte i går aftes en kædereaktion af problemer i gang både for medarbejdere i regionen, men også for helt almindelige borgere.
Strømafbruddet fik Citrix-systemerne til at gå ned, og derfor havde medarbejdere ikke adgang til flere vigtige systemer, blandt andet Sundhedsplatformen, i timerne mellem klokken 18 og 20 i går aftes, skriver Region Hovedstaden til Version2 i en mail.
Borgere havde heller ikke adgang til deres prøvesvar, fordi de simpelthen ikke nåede frem til Sundhed.dk:
»Konsekvensen er, at der var mange borgere, der ikke kunne få adgang til svaret på deres COVID-19 test,« skriver Sundhed.dk til Version2 i en mail.
»Det er meget vigtigt, at borgerne kan få adgang til deres COVID-19 svar så hurtigt som muligt. Derfor overvåger vi hele tiden driften af vores egen side og holder øje med, om der er adgang til de data, brugerne har brug for, så vi hurtigst muligt kan få rettet eventuelle fejl og få genetableret forbindelsen. I det her tilfælde var vi afhængige af, at Region H fik genskabt forbindelsen til deres systemer.«
Ifølge Region Hovedstaden kommer man ikke til at miste patientdata, da for eksempel corona-prøvesvar stiller sig i kø i systemet, og da forbindelsen var genstartet, kom alle svarene frem.
Klokken 23 var problemet klarmeldt, og inden midnat var 98 procent af alle køerne for corona-prøvesvar afviklet, skriver man i mailen.
Det er ikke første gang, borgere har oplever problemer med at tilgå testsvar på Sundhed.dk, for i oktober var der problemer med NemLog-in, så danskerne måtte vente et par dage med at tjekke, om de var smitte med covid-19 eller ej.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.