Strømforbrug i centrum for nye Opteron-modeller

Tre nye Opteron-processorer skal udligne ventetiden på AMD's første Opteron med fire kerner.

Strømforbruget i serverrummet har været blandt AMD's bedste salgsargumenter for dets Opteron-processorer. Tre nye modeller lanceret i denne uge fører arven videre, mens AMD forsøger at holde trit med konkurrenten Intel.

Intel har uanset kritik af designet fra AMD nemlig sine Xeon-processorer med fire kerner på markedet, mens AMD først ventes at lancere den første Opteron med fire kerner til sommer.

Til den tid forventer AMD dog, at selskabets design vil give processoren omkring 40 procent bedre ydelse end Intels tilsvarende produkter.

I mellemtiden har AMD netop lanceret tre nye Opteron-modeller. To nye topmodeller 2218 HE og 8218 HE samt den ekstra energivenlige 1218 HE.

De to kraftigere processorer producerer ifølge AMD 95 watt varme, mens 1218 HE blot producerer 68 watt. Stigende elpriser kombineret med kraftigere processorer og større varmeudvikling har sat elforbruget højt på dagsordenen. Flere beregninger har antydet, at elregningen kan udgøre omkring halvdelen af udgifterne til et datacenter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Når man sammenholder denne artikel med dagens "nyhed" i medierne om at halvdelen af energien går tabt på vej fra elværker til forbrugerne (det kan nok ikke komme bag på de fleste læsere af V2 og Ingeniøren, da der er tale om barnelærdom), så kom jeg til at tænke på nogle af de mikro-elkraftværker man kan få til sit eget hus eller evt. som noget fælles for nogle få husstande. De må da have langt højere effektivitet, omend de introducerer samme problem som vindmøllerne, nemlig håndtering af overproduktion i forhold til det store el-net.

Jeg er bestemt ikke ekspert på området, men der kan da ikke være det store spild i naturgas fra afsender til det når mit hus, kan der? Hvis jo, så duer følgende forslag ikke. Hvis nej, så må en boks på størrelse med et par skoæsker, der kan producere strøm til selv meget store husstande, da være en ide man kunne overveje...

Nå, det var som sagt bare en tanke.

Mvh.

Mogens

  • 0
  • 0
#2 Poul-Henning Kamp Blogger

Det nemmeste, reneste og simpleste er at lægge solceller på taget og bruge DC-spændingen direkte til driften af computere, med en fornuftig switch-mode og eventuelt batterier som backup.

Desværre er kan vi her i Danmark ikke se det fornuftige i at få strøm når belastningen er højest midt på dagen, så der er ingen tilskud til solstrøm i Danmark og derfor er det en marginal investering for den enkelte tag-ejer.

Poul-Henning

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere