Strømduel i serverrummet: AMD's 9 watt-Opteronprocessor udfordrer Intels Atom

AMD byder på flere kerner, mere hukommelse og en model med indbygget grafikprocessor, men kan ikke helt matche Intel på strømforbruget i ny processor til kompakte servere.

Chipproducenten AMD er nu klar med to nye serier af processorer til kompakte servere, som især skal tage kampen op med Intels serverudgaver af Atom-processorerne. Det oplyser AMD ifølge en pressemeddelelse.

De to nye serier er en del af Opteron X-serien, og den væsentligste forskel på X-1100-serien og X2100-serien er, at sidstnævnte er en APU, som er AMD's betegnelse for, at den har en indbygget grafikprocessor på samme chip som hovedprocessoren.

I dette tilfælde er det på Opteron X2150 en Radeon HD 8000 grafikprocessor med 128 kerner.

AMD sammenligner X-serierne med Intels Atom S1200-serie, som er processorer beregnet til kompakte servere i datacentre, hvor det er vigtigt at have et stort antal fysiske servere på meget lidt plads, men hvor hver enkelt server ikke behøver en processor, som er lige kraftig til alle formål.

Læs også: HP lancerer 45 Atom-servere i én kasse til at trække websites

Mens Intels topmodel i Atom S1200-serien har et anslået energiforbrug, TDP, på 8,5 watt, så har AMD's Opteron X1150 et forbrug på 9 Watt.

AMD tilbyder dog en vis fleksibilitet, for de ni watt er ved en clockfrekvens på én gigahertz, men man kan øge clockfrekvensen til to gigahertz, som Intels Atom S1260 også kører med. Det øger dog AMD-processorens energiforbrug til 17 watt.

Mens AMD således ikke kan slå Intel på dén parameter, så har Opteron X-processorerne visse andre mulige fordele. Eksempelvis har de fire fysiske kerner, hvor Atom blot har to, men med Intels Hyper-Threading oveni.

AMD understøtter også mere og hurtigere hukommelse, nemlig op til 32 gigabyte DDR3-1600 hukommelse mod Atoms op til otte gigabyte DDR3-1333. Det er dog med den fodnote, at det er, hvad Opteron-processorernes hukommelsescontroller understøtter, men kræver 16 gigabyte RAM-sokler.

Ifølge AMD vil blandt andet HP benytte de nye Opteron X-processorer i HP's Moonshot-servere, som hidtil kun har været lanceret med Intels Atom-processorer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere