Strøm-koks sender DMI's it til tælling

En menneskelig fejl sendte fredag formiddag flere it-systemer i sort hos DMI. Det gav blandt andet problemer på vejrprofeternes hjemmeside, DMI.dk.

Hvis du har haft problemer med at tjekke sommervejret på DMI.dk i dag, er der en god forklaring på det.

Ved et uheld blev strømmen nemlig kappet til en række af vejrtjenestens it-systemer tidligere på dagen.

Det er endnu uklart, hvad der præcist er sket, men konkret er telefoni og e-mail internt hos DMI blevet ramt af udfaldet. Det samme gælder DMI.dk, der i løbet af formiddagen har været delvist ude af drift.

Læs også: Usandsynlig kædereaktion blæste væg og DMI's supercomputer omkuld

»Som jeg har forstået det, er der tale om et elproblem, som skyldes en menneskelig fejl. Men vi er på vej op igen,« siger Bjarne Siewertsen, kommunikationschef i DMI, til Version2.

Ifølge kommunikationschefen indtraf uheldet omkring klokken 10.

For DMI.dk's vedkommende har caching af i hvert fald en del af siderne på domænet gjort, at læserne først har oplevet problemer fra omkring klokken 11.

Læs også: TV Avisens vejrudsigt ramt af stort DMI-nedbrud

Der bliver nu arbejdet hårdt for at få vejrtjenesten på benene igen, selvom DMI lige nu er »voldsomt underbemandet« på grund af sommerferien, fortæller Bjarne Siewertsen.

Nedetiden har dog ikke lammet DMI's beredskab.

»Man har stadig kunnet ringe ind, og beredskabet har været oppe hele tiden,« siger Bjarne Siewertsen til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Anders Christensen

Betyder det virkelig seriøs nedetid når strømmen ryger og systemerne skal genstartes? De bør da være lavet robuste nok til at kunne tåle en afbrydelse. UPS har de vel også? Men man skal vel ikke smide med sten inden man ved hvordan og hvorledes :)

Når de nu direkte skriver at der er tale om en menneskelig fejl, så vil jeg tro at selv de vildeste redundante systemer ikke vil have nemt ved at redde det. Medmindre man er ude i at hver eneste lille ændring af noget som helst kræver at man er to personer der skal ind og gøre noget for at ændringen gennemføres.

Det kan jo være noget så "simpelt" som at der var service på et A-feed med strøm, mens en anden troede at det var B-feed'et der var under service og derfor kom til at pille noget fra i det forkerte feed.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere