Strategi, rally og lejemord: Tre anmelderroste spiltitler på vej til Linux-platformen

Tre store spilproduktioner kommer til Linux-platformen i løbet af den næste måneds tid.

Hvis du er Linux-bruger og samtidig lidt af en gamer, så er der potentielt godt nyt på vej i løbet af den kommende måneds tid.

Selvom der de senere år er udkommet adskillige større spil-produktioner, der kører direkte på Linux, så er det alligevel usædvanligt, at der udkommer tre af slagsen på mindre end en måned.

Spil-bonanzaen starter allerede i morgen.

9. februar udkommer den seneste udgave af den legendariske strategispilsserie Civilization nemlig til Linux.

Det bekræftede Aspyr, der står for porteringen af spillet til Linux, så sent som mandag i denne uge.

Læs også: Nye Linux-spil kræver masser af CPU, GPU og fiflen

Der var i længere tid uvished om, hvorvidt Civilization VI overhovedet ville udkomme til Linux, men i starten af januar i år kunne Aspyr meddele, at der var en version på vej til open source-styresystemet.

Og i denne uge blev datoen altså fastsat til at være 9. februar.

Civilization VI har fået en generel positiv modtagelse af anmelderne, hvor spillets score på det aggregerede anmeldelsessite Metacritic i skrivende stund ligger på 88 pct.

Lejemords-simulator »native all the way.«

Hvis turbaserede strategispil om verdensherredømmet ikke lige er sagen, så er en anden stor spil-produktion, der ligeledes er på trapperne til Linux, måske noget.

Det drejer sig om det seneste kapitel i den brutale Hitman-serie, som danske IO Interactive står bag. Faktisk er der tale om de seneste kapitler i flertal, da denne udgave af lejemorder-simulatoren er udgivet drypvist i episoder.

Alle udgivne episoder af Agent 47's seneste bedrifter skulle være tilgængelig 16. februar.

Det er Feral Interactive, som står for porteringen. En person fra selskabet har svaret på nogle spørgsmål i den forbindelse på Reddit.

Eksempelvis er der en bruger, der gerne vil vide, hvordan porteringen er foretaget, om der eksempelvis er anvendt en wrapper til Microsoft-spil-api'en DirectX. Til det svarer Feral-repræsentanten:

»Native all the way.«

Hitman, som titlen slet og ret kaldes, har samlet sig en score på 83 pct. på Metacritic.

Giv den gas

Hvis du er mere til bil-spil frem for lejemords-action og strategi, så er Dirt Rally måske noget for dig. Det er ligeledes Feral, der står for porteringen af dette spil, som alene ud fra screenshots ser imponerende ud.

Dirt Rally kommer i en Linux-version 2. marts.

Og anmelderne er åbenbart også glade for det. I hvert fald har Dirt Rally, der udkom til Windows tilbage i 2015, fået en Metacritic-score 86 pct.

På Valves spiltjeneste Steam plejer Ubuntu at fremgå som de officielt understøttede Linux-distributioner for store spil-produktioner som førnævnte. Brugere har dog typisk held til at få spillerne til at fungere på andre spil-platforme også.

Mens der kan være flere muligheder, hvad styresystemet angår, så kan det være en god idé at holde øje med, om der stilles særlige krav til typen af GPU.

I forhold til Linux-spil nævnes Nvidia-kort nemlig på Steam fra tid til anden som værende den eneste supporterede grafikhardware.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere