Stort it-projekt skulle forenkle ejendomsvurderinger: Nu er antallet af medarbejdere flerdoblet
Et omfattende it-projekt i Vurderingsstyrelsen skal sørge for, at boligejere i fremtiden får enklere og mere korrekte ejendomsvurderinger, men i øjeblikket har samme styrelse mangedoblet antallet af medarbejdere i forhold til de årsværk, der var ansat til opgaven i det gamle Skat.
Det skriver Finans på baggrund af et folketingssvar fra skatteminister Morten Bødskov (S).
Af svaret fremgår det, at der i januar 2013 - kort inden det daværende system blev suspenderet på grund af upræcise og uigennemskuelige vurderinger - var 185 årsværk ansat i Skatteforvaltningen på området for ejendomsvurderinger.Efter suspenderingen af det gamle systemet blev det vedtaget at udvikle et nyt it-system, der skulle automatisere opgaverne med at vurdere ejendomme på baggrund af objektive parametre såsom beliggenhed og gennemsnitlige salgspriser.
Siden projektet gik i gang har det ad flere omgange været ramt af udfordringer, forsinkelser og kritik. Samtidig er det gamle Skat blevet opdelt i syv styrelser, hvoraf Vurderingsstyrelsen skal håndtere ejendomsvurderingerne, når det nye system er klar. Og i denne styrelse er antallet af årsværk nu vokset til 770, oplyser ministeren til Folketinget.
Ekstra ressourcer var nødvendige
Chefkonsulent i BDO Henning Boye Hansen har fulgt sagen om ejendomsvurderingerne tæt i årevis, og til Finans udtaler han, at han er overrasket over udvikling.
»Det er chokerende. Hele tanken var jo, at det nye system skulle gøre det enklere, og nu er det gået stik modsat, og man har mandet op i en grad, jeg ikke havde fantasi til at forestille mig,« siger Henning Boye Hansen til Finans.
Fra Vurderingsstyrelsen lyder forklaringen, at de ekstra ressourcer blandt andet har været nødvendige i forhold til at bygge organisationen op, og at der samtidig har været behov for flere årsværk til såkaldt »implementeringsforberedende opgaver i tæt samarbejde med Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (der står for udviklingen af det nye it-system, red.)«.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.