Stort fald i dankort-svindel: Kontaktløs betaling og sms-godkendelse har virket

9. oktober 2018 kl. 09:46
Stort fald i dankort-svindel: Kontaktløs betaling og sms-godkendelse har virket
Illustration: Morganka/Bigstock.
Mængden af dankort-svindeltilfælde er faldet i løbet af første halvår, oplyser Nets, der blandt andet giver sms-koder og kontaktløs betaling æren for at have knækket den tidligere stigende kurve.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kontaktløs betaling og online-sider, der kræver godkendelse via sms ved betaling, har været med til at skabe et betydeligt fald i mængden af dankort-svindeltilfælde.

Det skriver DR på baggrund af nye tal fra Nets.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I første halvår af 2018 blev der svindlet for lige under 33 mio. kr. Det er næsten 10 mio. kr. færre tilfælde end det forrige halvår og næsten en halvering i forhold til sidste halvår i 2016.

Inden 2017 steg mængden af svindeltilfælde støt, og Nets begrunder den knækkede kurve med en række tiltag, heriblandt kontaktløs betaling, der blev indført i 2016, og sms-godkendelse ved online-betaling, som er blevet mere udbredt.

»I 2016 kom det kontaktløse dankort, som gjorde, at vi ved mindre køb ikke længere behøver at indtaste PIN-kode og derfor besværliggør muligheden for svindlere at aflure den. Derudover er svindel ved online-køb blevet sværere, efter flere webshops har aktiveret 'Dankort secured by Nets', der kræver godkendelse via sms ved betaling,« skriver Nets.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger