Stort fald i antallet af ledige it-stillinger : »Ingen panik« i IT-Branchen

17. november 2022 kl. 08:55
Stort fald i antallet af ledige it-stillinger : »Ingen panik« i IT-Branchen
Illustration: Mark Thyrring.
»Under coronaen så vi en kraftig stigning i antallet af it-stillinger, hvor rigtigt mange virksomheder igangsatte nye it-projekter og derfor søgte nye medarbejdere. Det har skabt en markant højere efterspørgsel de seneste par år, og hvor stillingsmarkedet nu er faldet tilbage til udviklingen før 2020,« siger adm. direktør i IT-Branchen, Natasha Friis Saxberg.
Artiklen er ældre end 30 dage

Antallet af it-stillingsopslag er siden årsskiftet faldet med 468 – svarende til godt 20 pct. – , således at der 1. oktober 2022 var 1.714.

Det skriver IT-Branchen i en pressemeddelelse på baggrund af data fra Jobindex.

Selvom der er tale om »et markant fald«, er der ifølge brancheorganisationen »ikke grund til panik.«

»Under coronaen så vi en kraftig stigning i antallet af it-stillinger, hvor rigtigt mange virksomheder igangsatte nye it-projekter og derfor søgte nye medarbejdere. Det har skabt en markant højere efterspørgsel de seneste par år, og hvor stillingsmarkedet nu er faldet tilbage til udviklingen før 2020,« siger adm. direktør i IT-Branchen Natasha Friis Saxberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Kommunerne har indberettet mere end 5000 databrud på to år

Målt på antallet af stillingsopslag har efterspørgslen på medarbejdere med it-kompetencer siden 2010 ligget over den generelle efterspørgsel på arbejdsmarkedet. 

Siden årsskiftet er efterspørgslen ligeledes faldet tilsvarende mere end det generelle arbejdsmarked.

»På samme måde som digitaliseringen prioriteres i opgangstider, ser vi også, at investeringer i innovation og nyudvikling ift. it-projekter er noget af det første, der bliver sat på hold, når virksomhederne er nervøse for en evt. recession,« lyder Natasha Friis Saxberg fra i pressemeddelelsen. »Men vi har som branche en evne til at komme tilbage på sporet hurtigt, så man skal ikke være nervøs over den midlertidige faldende efterspørgsel.« 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger