Stort fald i dankort-svindel: Kontaktløs betaling og sms-godkendelse har virket

Illustration: Morganka/Bigstock
Mængden af dankort-svindeltilfælde er faldet i løbet af første halvår, oplyser Nets, der blandt andet giver sms-koder og kontaktløs betaling æren for at have knækket den tidligere stigende kurve.

Kontaktløs betaling og online-sider, der kræver godkendelse via sms ved betaling, har været med til at skabe et betydeligt fald i mængden af dankort-svindeltilfælde.

Det skriver DR på baggrund af nye tal fra Nets.

I første halvår af 2018 blev der svindlet for lige under 33 mio. kr. Det er næsten 10 mio. kr. færre tilfælde end det forrige halvår og næsten en halvering i forhold til sidste halvår i 2016.

Læs også: Nets melder om heftigt fald i forsøg på NemID-phishing efter aktivering af DMARC

Inden 2017 steg mængden af svindeltilfælde støt, og Nets begrunder den knækkede kurve med en række tiltag, heriblandt kontaktløs betaling, der blev indført i 2016, og sms-godkendelse ved online-betaling, som er blevet mere udbredt.

»I 2016 kom det kontaktløse dankort, som gjorde, at vi ved mindre køb ikke længere behøver at indtaste PIN-kode og derfor besværliggør muligheden for svindlere at aflure den. Derudover er svindel ved online-køb blevet sværere, efter flere webshops har aktiveret 'Dankort secured by Nets', der kræver godkendelse via sms ved betaling,« skriver Nets.

Læs også: Nets: Derfor fortæller vi dig ikke, hvorfor du skal have nyt kort

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder