Stort fald i dankort-svindel: Kontaktløs betaling og sms-godkendelse har virket

Illustration: Morganka/Bigstock
Mængden af dankort-svindeltilfælde er faldet i løbet af første halvår, oplyser Nets, der blandt andet giver sms-koder og kontaktløs betaling æren for at have knækket den tidligere stigende kurve.

Kontaktløs betaling og online-sider, der kræver godkendelse via sms ved betaling, har været med til at skabe et betydeligt fald i mængden af dankort-svindeltilfælde.

Det skriver DR på baggrund af nye tal fra Nets.

I første halvår af 2018 blev der svindlet for lige under 33 mio. kr. Det er næsten 10 mio. kr. færre tilfælde end det forrige halvår og næsten en halvering i forhold til sidste halvår i 2016.

Læs også: Nets melder om heftigt fald i forsøg på NemID-phishing efter aktivering af DMARC

Inden 2017 steg mængden af svindeltilfælde støt, og Nets begrunder den knækkede kurve med en række tiltag, heriblandt kontaktløs betaling, der blev indført i 2016, og sms-godkendelse ved online-betaling, som er blevet mere udbredt.

»I 2016 kom det kontaktløse dankort, som gjorde, at vi ved mindre køb ikke længere behøver at indtaste PIN-kode og derfor besværliggør muligheden for svindlere at aflure den. Derudover er svindel ved online-køb blevet sværere, efter flere webshops har aktiveret 'Dankort secured by Nets', der kræver godkendelse via sms ved betaling,« skriver Nets.

Læs også: Nets: Derfor fortæller vi dig ikke, hvorfor du skal have nyt kort

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere