Stort energiselskab kæmper stadig med ransomware: Danske kundedata er sikre

25. august 2022 kl. 09:40
Ista
Illustration: Pressefoto/Ista.
Undersøgelse af stjålne data i forbindelse med ransomwareangrebet på det danske energiselskab Ista er nu afsluttet. »De personoplysninger, som vi behandler på vegne af vores danske kunder, ikke er berørt,« meddeler Ista.
Artiklen er ældre end 30 dage

Danske kunders personoplysninger er ikke berørt af det ransomwareangreb, der 25. juli ramte det danske energiselskab Ista, og som stadig lægger dele af selskabet ned.

Det skriver Ista på sin hjemmeside.

Læs også: Opråb fra IT-Branchen: Vil have flere it-studiepladser i København

»Vi arbejder på højtryk med genoprettelsen af vores forskellige tjenester. Samtidig har vi fokuseret nøje på at undersøge de data, der kunne være omfattet af hackergruppens angreb. Undersøgelserne er nu afsluttet, og vi ved derfor, at de personoplysninger, som vi behandler på vegne af vores danske kunder, ikke er berørt,« skriver Ista.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ransomwareangrebet påvirkede alle 22 lande i Ista-koncernen, der i Danmark også ejer selskaberne Clorius og Varmekontrol.

»I øjeblikket har istas IT-system været offer for et eksternt cyberangreb. Som en øjeblikkelig foranstaltning og for at hjælpe med at forhindre skader på vores it-infrastruktur, er alle potentielt berørte it-systemer i virksomheden blevet taget offline,« skrev Ista i forbindelse med angrebet.

Læs også: SF og IDA vil styrke cybersikkerheden: »Vi er ét af de mest digitale lande i verden, og derfor er vi også nødt til at beskytte os mere«

Sidenhen offentliggjorde hackerne bag angrebet en datapakke, de havde stjålet i forbindelse med cyberangrebet, hvorefter Ista sammen med kriminaltekniske eksperter indledte en analyse af datapakken for at fastslå, hvilke data der blev offentliggjort. Analysen viste altså, at der ikke er personoplysninger tilhørende danske kunder blandt de stjålne data.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger