Stort arkitektfirma hacket: Trues til at betale løsesum

Illustration: Bernie123/Bigstock
Et af verdens førende arkitektfirmaer er blevet hacket af gruppen "Light". Hvis ikke virksomheden betaler en løsesum inden for 24 timer, så truer de kriminelle med at offentliggøre meget følsomme stjålne filer.

En gruppe af hackere har i sidste uge stjålet filer fra Zaha Hadid Architects, ZHA, der er et af verdens førende arkitektselskaber. Nu truer hackerne med at offentliggøre filerne på det mørke web, hvis ikke virksomheden betaler en løsesum.

Det skriver Zdnet.

Hackergruppen, som kalder sig selv for ”Light”, har selv taget kontakt til Zdnet, og har fremført bevis for, at de holder på filer, som tilhører arkitektvirksomheden. Der er tale om lønregistre, bankdokumenter, medarbejderoplysninger, livsforsikringsdetaljer, medarbejderkontrakter, email inbox dumps osv.

Ifølge hackerne, så planlægger de at offentliggøre filerne indefor de næste 24 timer, og de fortæller at virksomheden har ignoreret alle hackernes forsøg på at kommunikere. ZHA har anerkendt at angrebet er fundet sted og arbejder lige nu med politiet for at løse situationen.

Siden december 2019 er denne slags angreb blevet populære blandt forskellige eksisterende hackergrupper, men Light er en ny samling af cyberkriminelle, bekræfter de i en email til Zdnet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere