Storkommuner dropper DUBU - ville koste fem sagsbehandlere

21. august 2012 kl. 14:46
Storkommuner dropper DUBU - ville koste fem sagsbehandlere
Illustration: Anne-Sofie Nielsen.
Både Københavns og Odense Kommune har fravalgt it-systemet DUBU, der skal håndtere sager om udsatte børn og unge. Afslagene forklares enten med, at eget system er på vej - eller et udbud, som ikke kunne stoppes.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

To store kommuner har fravalgt DUBU-systemet (Digitalisering af Udsatte Børn & Unge), som der ellers var lagt op til, at alle kommune gerne skulle have fra 2014. Københavns Kommune har i stedet valgt CSC Social, og i den fynske storkommune har de et egenudviklet program på trapperne. Det skriver KIT-Magasinet.

DUBU var tænkt som en fællesoffentlig it-løsning, der skulle spare sagsbehandlerne for en lang og bureaukratisk proces, når de skulle varetage stofområdet udsatte børn og unge. Et af problemerne med DUBU er, at det er et selvstændigt system, som skal opdateres og overvåges af sagsbehandlerne selv. Og ifølge Odense Kommune skulle de afsætte fem sagsbehandlere til at gøre det.

Alt i alt ville det løbe op i godt 2 millioner kroner om året i driftsudgifter, udtaler adminstrationschef Peter Bjerregaard, børne- og familieafdelingen i Odense Kommune til KIT-magasinet.

Kunne ikke bremse udbud

I Københavns Kommune henviser de til, at de allerede havde sendt it-håndteringen på børne- og ungeområdet i udbud, og at DUBU-systemet på ingen måde kunne dække deres samlede behov. De store tab i forbindelse med et stop i udbuddet gjorde, at Københavns Kommune ikke ville springe på DUBU-vognen, forklarer kontorchef for Digitalisering i Københavns Kommune, Iben Rosen til KIT-magasinet.

Frivilligt

Som Version2-blogger Poul-Henning Kmap også pointerede i foråret 2012, da systemet for alvor mødte offentligheden, så har kommunerne fået frit lejde til, om de ville vælge DUBU-systemet eller et helt andet. ’Gæt hvilke kommuner, der ikke har overskud eller kapacitet til at deltage, skrev han dengang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

IBM står for udviklingen af DUBU-systemet, mens det er Kombit (Kommunernes Fælles IT), som har leveret systemet til kommunerne. Kun omkring halvdelen landets 98 kommuner har sagt ja til at bruge DUBU.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger