Storkommune dropper KMDs økonomisystem

Høje-Taastrup har droppet KMD som leverandør af løn- og økonomisystemer. I stedet er valgt et konsortium bestående af Fujitsu og Silkeborg Data.

Et samarbejde mellem Fujitsu og Silkeborg Data indgået for to år siden har nu båret sin første frugt. Konsortiet har fejet konkurrenten KMD af bordet og vinde et udbud på levering af løn og økonomisystemer til Høje Taastrup Kommune.

»Det er et gennembrud, for det er den første gang, vi har deltaget i et udbud sammen, og der lykkedes det at få en kommune til at skifte til os,« siger direktør i Silkeborg Data Mogens Jespersen.

Han glæder sig over, at det er lykkedes konsortiet at slå ikke mindst KMD.

Bedre end KMD

»Vi har fået oplyst, at på de fem vigtigste punkter, var vi enten på niveau eller bedre end de konkurrerende tilbud,« siger Mogens Jespersen.

Silkeborg Data er ejet af Jyske Bank og har i over tyve år leveret lønsystemer til blandt andet den offentlige sektor. Men for to år siden fandt selskabet sammen med Fujitsu om at levere samlede løsninger til blandt andet kommunerne.

»Vi har jo stor erfaring med lønsystemer i det offentlige og tilsvarende har Fujitsu stor erfaring inden for den kommunale sektor, så det strategisk tekniske samarbejde, vi indledte for to år siden, har nu givet resultat,« siger Mogens Jespersen.

Prøve markedet af

Økonomidirektør i Høje Taastrup Ole Kristensen er også tilfreds med at have indgået aftale med de nye gamle spillere.

»Vi har haft et udbud, hvor det er gået efter bedst og billigst, som man nu skal gøre sådan noget. Vi har haft en masse krav til pris og funktionalitet, da vi blandt andet har udviklet lønsumsstyring og ud fra en samlet vurdering har vi valgt den løsning, der bedst matcher vores behov til en fornuftig pris,« siger han.

Økonomidirektøren vil ikke oplyse nærmere om, hvor meget billigere Fujitsu-konsortiets løsning var i forhold til de øvrige tilbud.

Ole Kristensen oplyser, at kommunen bevidst valgte at følge reglerne om udbud frem for at lade serviceaftalen med KMD køre videre.

»Vi ville gerne prøve markedet af, og selv om det er et svært område, så er der da også andre leverandører, der kan levere tilfredsstillende løsninger,« siger han.

Risikovurdering

I forvejen er både Silkeborg Data og Fujitsu inde i Esbjerg Kommune, men her er der ikke tale om en del af det strategiske samarbejde, så Høje Taastrup er første eksempel på det nye samarbejde. Høje Taastrup har heller ikke været kunder hos de to leverandører før, men Ole Kristensen afviser, at projektet af den grund udgør en større risiko for at gå galt.

»Vi har blandt andet set på det, de har leveret til Esbjerg, og hørt deres vurderinger, og det, vi har set, har set meget fornuftigt ud, og så er det jo to leverandører, der hver for sig har været på markedet i mange år,« siger han.

En anden afgørende faktor for valget af Fujitsus løsning har ifølge økonomidirektøren været de grundlæggende åbne standarder, der betyder, at data frit kan udveksles mellem systemerne.

Netop de åbne standarder har været et vigtigt element for Fujitsu, hvor administrerende direktør Hans Iakob Estrup netop ser de åbne snitflader som interessant for mange andre kommuner:

»Løsningen er baseret på åbne systemer med snitflader, der følger de godkendte offentlige standarder og kan også integrere til de it-systemer, kommunerne allerede har eller anskaffer sig,« siger han.

Implementeringsarbejdet er allerede gået i gang, og deadline for overgang til de nye systemer vil være 1. maj 2008.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Rene Frank Kristiansen

Det er dejligt at se at der er nogle kommuner der vælger andre systemerleverandører end KMD, der i den senere tid har haft betydelige problemer, her tænker jeg på KMD Opus økonomisystem, der i flere IT afdelinger giver hovedpine og udslet.
Chancen for succes med Silkeborg data og Fujitsu Siemens tilsvarende eller større end med KMD, da SDFS jo er en privat virksomhed uden kommunale lig i lasten, hvilket må være en stor fordel.
KMD har i lang tid tjent store summer på en næsten enevælde i den kommunale verden, årsagen er selvfølgelig deres fortid, samt et kunde kendskab der er rimeligt velfunderet.
Jeg håber at KMD vil få så meget konkurrence at deres service bliver forbedret, for det er som om der er blevet slappet lidt af i nogle år.
Jeg har et godt samarbejde med KMD, og får den service jeg har behov for.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere