Java og C mister masser af popularitet

Illustration: Bigstock
Ifølge Tiobe-indekset over populære programmeringssprog falder top 10-sprogene støt, mens bittesmå sprog kravler op ad hitlisten.

Store programmeringssprog som Java og C falder støt i popularitet. Det fremgår af denne måneds Tiobe-index.

Tiobe vurderer programmeringssprogs popularitet ud fra en formel, som inddrager antal søgeresultater på søgemaskiner.

På den basis kan indekset fortælle, at selvom der ikke er store forandringer fra måned til måned, så tegner sig der alligevel en klar tendens på årsbasis: De 10 mest populære sprog taber alle tærren - med Visual Basic .Net som eneste undtagelse.

Læs også: Kotlin stiger i popularitet

Værst går det ud over Java, som fortsætter sin faldende tendens, der begyndte ved starten af 2016. Sproget var ellers på vej op; en udvikling, der faldt sammen med en stigende udbredelse af Android-styresystemet, men det er ikke tilfældet længere.

Java er dog stadig nummer et og bevarer stort set afstanden til C på andenpladsen, men begge sprog taber store andele, på henholdsvis 6,1 og 4,8 procentpoint i nedadgående retning.

Læs også: Her er læsernes 20 bud på programmeringssprog, de gerne vil lære

Højdespringerne befinder sig længere nede ad listen. Her er det især Crystal, som er en slags Ruby med statiske typer, der gør et hop fra nummer 60 til nummer 32. Andre hittere er JVM-sprogene Kotlin og Clojure, Facebooks PHP-variant Hack og Julia, som er rettet mod numeriske anvendelser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere