Ingeniørforeningen kæmper med integration mellem Microsoft-systemer

Ingeniørforeningen IDA, har gennemgået en kæmpe fornyelse af foreningens it-systemer. Der har dog været store problemer med integrationerne mellem flere Microsoft-komponenter, hvilket har givet nedbrud.

Ingeniørforeningen IDA, har fra september 2009 til juli 2010 gennemgået en stor renovering af foreningens it-systemer. Men implementeringen foregik ikke uden problemer.

IDA skriver i deres beretning fra november til april 2011, at de som nogle af de første valgte at afprøve potentialet i nogle af Microsofts nye teknologier. Projektudviklingen skete i samarbejde mellem IDA og to leverandører og var støttet af Microsoft.

Projektet gik ud på at få en platform med flest mulige standardsystemer og -komponenter, hvor hver komponent ’gør det den er bedst til’, står der i IDAs beretning fra maj 2010 til oktober 2010.

Men IDA måtte erkende, at medlemmer, parlamentarikere og medarbejdere måtte betale dyrt for det nye system. Der var nemlig store problemer med mødesystemet samt økonomisystemet, der i en lang periode slet ikke fungerede. Det betød, at medlemmerne ikke kunne logge på ida.dk, og at det var umuligt at trække oplysninger om ventelister til arrangementer. Konsekvensen var, at der skete overbooking af møder.

Læs også: It-kaos i Ingeniørforeningen giver aflyste medlemsarrangementer

Indtil efteråret 2010 havde medlemmerne således problemer med at melde sig til møder. Parlamentarikerne i IDA, som står bag mange af IDAs arrangementer, kunne heller ikke trække lister med mødedeltagere fra mødesystemet, og måtte kontakte netværkskoordinatorer i regionerne for at få oplysningerne.

Grunden til problemerne er primært integrationen mellem systemkomponenterne. Specielt var der problemer med en elektronisk spilfordeler, Biztalk, der sender de nødvendige informationer mellem de vigtigste komponenter, som ikke kunne tale sammen med mødesystemet.

I begyndelsen så problemet ud til at være nemt at rette, men stabiliteten udeblev. En del af mødesystemet måtte derfor efterfølgende kodes om, hvilket medførte yderligere forsinkelser, skriver IDA i deres beretning.

IDA skriver endvidere, at på baggrund af erfaringerne fra projektet, har IDA opdateret en række processer og procedurer for at sikre sig mod gentagelser af problemerne i fremtiden. Det vil sige, at både samarbejdet med leverandørerne skal forbedres, og at der skal gennemføres flere grundige test.

Læs også: Nye ERP-systemer gav 12 dage med nød-hjemmeside hos Ingeniørforening

Problemerne med stabiliteten skulle angiveligt være blevet løst før sommerferien i år, og nu satser IDA på at videreudvikle platformen for eksempel ved at indføre online-betaling af møder.

Følgende Microsoft-elementer er blevet implementeret i projektet:

 • AX2009: Økonomisystem, lønsystem, HR-system, SFC (registrering af arbejdstid og aktivitet), opkrav og genberegning af kontingent.

 • Biztalk 2009: Sikrer integrationen mellem de primære systemkomponenter – medlemssystem, mødesystem og økonomisystem.

 • MOSS 2007 (ida.dk): Nye selvbetjeningskomponenter, mødetilmelding.

 • CRM 4.0: Medlemssystem, udvalgssystem, virksomhedssystem, tillidshverv, netværk.

 • SQL 2008: Etablering af nyt datawarehouse.

 • Educare (mødesystem fra Groupcare, udviklet i .NET): Mødeadministration, tilmelding, rapportering.

 • Office 2010

 • Zoomio (nyhedsbreve): Opgradering af løsning med CRM-connector

Ingeniørforeningen IDA ønsker ikke på nuværende tidspunkt at udtale sig om sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Torsten Holtse

Umiddelbart lyder det mest af alt som om Educare var problemet. Jeg kender ikke Educare, men jeg kender Biztalk. Et .NET-baseret administrativt system burde være i den nemme del af Biztalk-integration, så hvad pokker har de dog lavet i det Educare!

 • 0
 • 0
#2 Christian Nobel

Hvor er det dog dejligt at se at en dansk ingeniørforening sørger for på bedste beskub at kanalisere medlemmernes penge ud af landet, for man skulle da endelig ikke finde en OS løsning, og krydre den med at benytte noget dansk arbejdskraft.

Og set i lyset heraf er det ynkeligt at høre IDA og ligesindede deltage i skåltalerne, hvor man ævler om innovation og hvad ved jeg, når man samtidig ikke selv har bare den mindste innovative evne, og mod til at gå andre veje.

 • 0
 • 0
#4 Venligst Slet Min Bruger

Christian og Gert:

Tillad mig at henvise til Martins indlæg her:

http://www.version2.dk/artikel/vil-googles-motorola-koeb-smadre-eller-st...

Især sidste afsnit:

"Det er langt hen ad vejen jeres udelukkende negative skræmmebillede af Google, der nødvendiggør at vi fremkommer med de positive ting. Hvis I selv udviste blot en smule debatmæssig anstændighed, og kom med et afbalanceret billede af Google, ville I sagtens kunne blive taget alvorligt, og undgå det rygte som Google-bashere, som jeres egen opførsel medfører."

Udskift gerne Google med Microsoft.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere