Store offentlige og private muskler går sammen i kampen mod ransomware

Ransomware er en stigende trussel, som beslutningstagere er nødt til at have støre fokus på, mener sikkerhedsekspert. Illustration: vchal, BigStock
En specielenhed af private og offentlige organisationer i USA offentliggjorde i sidste uge en rapport, der skal styrke beredskabet mod en stigende ransomware-trussel. Større samarbejde på tværs af landegrænser og flere beredskabsplaner er vejen frem, konkludere rapporten.

Et stort internationalt partnerskab mellem offentlige og private organisationer offentliggjorde i sidste uge en rapport, der skal danne grundlaget for, hvordan lande kan modstå en stigende ransomware-trussel.

Det skriver Wired.

Den specielle enhed mod ransomware blev formet i december sidste år og består blandt andet af Amazon Web Services, Cisco, Microsoft, FBI, Homeland Security’s cybersikkerhedsagentur og Storbritanniens nationale kriminalagentur.

I rapporten har gruppen samlet anbefalinger fra sikkerhedsvirksomheder, forskere, NGO’er og mange andre om, hvordan man tackler ransomware-truslen. I hovedtræk skal offentlige og private virksomheder skærpe cyberforsvaret, udvikle beredskabsplaner, styrke og udvide internationale politisamarbejder og regulere kryptovalutaer.

Læs også: Ransomware-hackere stjæler rapporter fra amerikansk politi

Ifølge Chris Painter, tidligere medlem af USA’s justitsministerium og Det Hvide Hus’ sikkerhedsdirektør, der har bidraget til rapporten som præsident for Global Forum for Cyber Expertise Foundation, er der ikke nok fokus på ransomware-truslen:

»Vi bliver nødt til at begynde at behandle denne udfordring som et kerneproblem for den nationale og økonomiske sikkerhed og ikke som små underordnede udfordringer. Jeg håber på, at vi er på vej derhen, men det har altid været en hård kamp for os i cyberverdenen at prøve at rette folks opmærksomhed mod disse virkelig store problemer,« siger han til Wired.

Selvom flere ser et stort potentiale i samarbejdet mellem det den offentlige og private sektor, så sætter man spørgsmålstegn ved, om rapportens anbefalinger kommer til at ændre noget i praksis. Enheden anbefaler at nedsætte en arbejdsgruppe og andre ransomware-enheder, som skal holde øje med og reagere på trusselsudviklingen.

Læs også: Hackere afpresser Apple: Vil have 50 millioner dollars for stjålne produktplaner

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere