Store browserproducenter går sammen: Vil fjerne smertensbørn i webudvikling

24. marts kl. 14:38
Store browserproducenter går sammen: Vil fjerne smertensbørn i webudvikling
Illustration: Version2.
Ny benchmark skal give bedre interoperabilitet på tværs af browsere, på baggrund af problemer udpeget af udviklere.
Artiklen er ældre end 30 dage

Apple, Google, Microsoft og Mozilla, som står bag de fire største browsere, har skabt en ny benchmark på 15 punkter, som skal give bedre interoperabilitet mellem browserne.

Det skriver Google på bloggen Web.dev.

Initivatet blev sat i søen i 2019, og de 15 fokusområder dækker nye viewport-enheder for de største, mindste og dynamiske viewport, lv*, sv* og dv*. Disse enheder vil gøre det lettere at oprette layouts, der fylder den synlige flade på mobile enheder, samtidig med at der tages hensyn til adresselinjen.

Cascade layers i ccs giver webudviklere mere kontrol. Der er eksempevis mulighed for at gruppere selectors i lag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To nye farvefunktioner er color-mix(), som tager to farver og returnerer resultatet af at blande dem i et angivet farverum, samt color-contrast(), der vælger fra en liste af farver den farve med den højeste kontrast i forhold til en angivet enkeltfarve. Funktionerne understøtter udvidede farverum.

Scrolling er et andet problematisk område, hvor der også er behov for bedre kompabilitet, som belyst i rapporten  2021 Scroll Survey Report.

Et subgrid-css-værdi skal gøre det nemmere at skabe grids, hvor dele af griddet matcher på tværs af kolonner, som herunder.

Blandt andre fokusområder er css-egenskaben contain, HTML-elementet dialog, formular-komponenter, typografi og tekstindkodning. 

Et eksisterende web-platform-tests dashboard vil blive brugt til at følge fremskridtene på de 15 fokusområder, og for hvert område er der udpeget et sæt tests.

Browsere vurderes derefter i forhold til disse test, hvilket giver en score for hvert område og en samlet score for alle 15 områder.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger