Store AWS-kunder ramt af nedbrud: Cloud-giganten afviser at være ramt

23. februar 2022 kl. 10:411
Store AWS-kunder ramt af nedbrud: Cloud-giganten afviser at være ramt
Illustration: Hisam/Bigstock.
Amazon Web Services (AWS) var ifølge Downdetector i går tirsdag ramt af et nedbrud. AWS leverer ydelser til Slack og Peloton, der selv var nede, og nedbruddene kan ifølge mediet TechRadar være forbundet. Selv afviser AWS overhovedet at have været udsat for nedbrud.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere tjenester var i går tirsdag ramt af nedbrud ifølge Downdetector, der overvåger hjemmesider og tjenester for netop dét. For at der ringer en alarmklokke hos Downdetector, skal »antallet af fejlmeddelelser være væsentligt højere end den typiske mængde for det pågældende tidspunkt på dagen.«

I går gjaldt det eksempelvis tjenesterne Slack, Peloton og Amazon Web Services (AWS), der supporterer de to andre tjenester.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nedbruddet hos Slack, der er en populær chat-tjeneste til virksomheder, betød ifølge CNBC, at brugere i flere timer ikke kunne tilgå tjenesten. Årsagen til nedbruddet er ifølge en talsperson fra Slack endnu ikke kendt, men bliver nu undersøgt. Slack nævner på sin statusside intet om, at tjenestens nedbrud skulle have noget at gøre med AWS-problemer, men ifølge TechRadar kan både Slacks nedbrud og Pelotons nedbrud være forbundet med AWS.

»Peloton har ikke bekræftet, hvad problemerne var, men det menes, at det kan have været forbundet med et igangværende AWS-nedbrud,« skriver TechRadar. Peloton leverer blandt andet kondicykler og løbebånd, der er koblet til internettet, så brugerne kan deltage i online-træningssessioner.

AWS nævner intet om sit eget nedbrud på virksomhedens statusside, men siger til TechRadar, at »meddelelser om, at tjenesten er nede, er unøjagtige, fordi AWS's egne statussystemer ikke har meddelt om nogen problemer.«

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger