Storbritannien vil droppe skat på Bitcoin-handel

3. marts 2014 kl. 16:08
Det har ikke været småt med dårlige Bitcoin-nyheder i den seneste tid. Nu er der godt nyt på vej fra de engelske myndigheder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I Storbritannien er myndighederne på vej med et tiltag, der skal afskaffe momsen på handel med Bitcoins. Det skriver The Financial Times.

Dermed bliver Bitcoin i praksis behandlet som almindelig valuta i Storbritannien, mens andre lande har indtaget en mere negativ position over for den digitale valuta. Både Rusland og Vietnam har eksempelvis erklæret Bitcoin-transaktioner ulovlige.

I Storbritannien vil andre afgifter som eksempelvis selskabsskat stadigvæk gælde for Bitcoin-handel, men man vil altså slippe for at betale de 20 procent i moms - og de handlende er tilfredse med udviklingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Moms ville have dræbt os, og der ville ikke have været nogen pointe i at starte en forretning. Jeg er glad for, at de britiske myndigheder forstår, at Bitcoin er en innovativ teknologi, der kan bidrage positivt til økonomien«, siger Jonathan Harrison, der har startet et firma, som vil bringe Bitcoin-automater til Storbritannien.

Britiske toldmyndigheder oplyser, at de har arbejdet tæt sammen med Bitcoin-industrien for at lave nye retningslinjer for valutaen, og at de forventer at komme med en officiel vejledning snarest.

Nyhederne falder på et tørt sted for Bitcoin-brugere. I sidste uge gik Bitcoin-børsen Mt. Gox i betalingsstandsning og rapporterede, at virksomheden har fået stjålet Bitcoins for omkring 2,7 milliarder kroner.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger