Britisk CSC-svigt: Må droppe EPJ-system til 100 milliarder

Regeringen i Storbritannien truer med at droppe et forsinket, 100 milliarder kroner dyrt sundheds-it-system, hvor CSC har stået for leverancen af EPJ-delen.

Regeringen i Storbritannien truer med at droppe landets skandaleramte sundheds-it-system til mere end 12,7 milliarder pund, svarende til over 100 milliarder kroner .

Systemet skulle blandt andet kunne overføre røngtenbilleder og recepter elektronisk og indeholde et EPJ-system, som CSC skulle levere. Men nu er hele systemet i fare for at ryge i vasken, før det er færdigt. Det skriver Daily Mail og The Guardian.

Det store system har været undervejs siden 2002, men er blevet meget dyrere end forventet og er blevet forsinket op til flere gange.

Læs også: Premierminister skal stå skoleret om milliard-ordre til CSC

Dog skriver The Register, at nogle dele af systemet måske får en chance til, såfremt der tages nogle drastiske initiativer.

Et ekspertpanel blev sidste år nedsat for at granske fejlslagne projekter. Panelet kom med en række anbefalinger til, hvordan systemet og projektet kan komme på rette kurs.

En af anbefalingerne var, at hele organisationen omkring it-systemet skal konstitueres på en anden måde end i dag, fordi der er så meget mistillid til hele ledelsen. Det accepterede det britiske Sundhedsministerium i sidste uge.

Læs også: CSC udelukkes fra nye sundhedskontrakter

Dog er der mindre enighed om, hvorvidt man skal fortsætte med at udvikle EPJ-delen af projektet - den del som CSC er leverandør på. Panelet pegede på, at CSC skal have mere tid til at levere EPJ-systemet, men regeringen synes at se anderledes på dette.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bjørn Damborg Froberg

Anne Lykke, du bør nok lige rette slåfejlen i overskriften. :-)

Jeg synes der er langt imellem artikler hvor CSC leverer hvad de lover og til tiden? Ikke underligt at de overvejer at droppe det i England, hvor de har erstattet sparekniven med en spare-sabel!

  • 0
  • 0
#8 Jakob Damkjær

Interessant link men at sige at hvorfor gør vi ikke bare som Sverige eller kreiser permanente... Det åbentlyse svar er at vi ikke har en integreret primær og sekundær sundhedssektor... Desuden så er det ret svært i en virksomhed at gøre andet end ens boss siger, så hvis han siger "brug dette it system" er der ikke det store valg... Og hvis der er nogen der tror den forskel kan omgøres i et pennestrøg har en ret interessant syn på organisitions styring, for nu at sige det mildt...

Desuden er primær sektoren rigtig billig i Danmark sammenlignet med andre systemer... Fx hvad får en læge i løn hvis der ingen syge patienter er ? Jup det er rigtigt nul kroner de er akkordlønnet... Ville det kunne fortsætte i et integreret system med primær og sekundær sektor under samme tag ?

Så at det er et problem vi døjer med er en mangelfuld måde at beskrive virkeligheden på, at best...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere