Storbritannien og USA: Rusland fører hackingkampange

Illustration: diy13/Bigstock
Storbritannien og USA advarer om omfattende russiske cyberangreb. Ifølge de to lande, har Rusland ført en lang og omfattende hackingkampagne for at underminere vestlig, digital infrastruktur

Ved et fælles pressemøde advarer Storbritannien og USA om omfattende russiske cyberangreb. Ifølge de to lande, har russiske hackergrupper bevidst forsøgt at skade computernetværk hos operatører af digital infrastruktur, virksomheder og myndigheder.

Det skriver DR

Angrebene har været målrettet millioner computere, desuden har hackerangrebene også haft som mål, at tiltvinge sig adgang til virksomhedsoplysninger, intellektuel ejendom eller adgang til virksomheders kunder.

Læs også: Storbritannien anklager Rusland for at stå bag NotPetya-angrebet

»Når vi ser skadelig cyberaktivitet - uanset om det kommer fra Kreml eller andre ondsindede statslige aktører, så vil vi tage til genmæle,« siger Rob Joyce, koordinator for cybersikkerhed i det fra Det Hvide Hus.

Advarslen om angrebene indeholder desuden detaljerede oplysninger om, hvordan angrebene udføres, hvilke spor de efterlader samt råd til, hvordan virksomheder og myndigheder kan sikre deres it-systemer mod fremtidige angreb.

Pressemødet er blot et i en række af pressemøder, hvori Rusland anklages for hackerangreb, tidligere er samme beskyldninger blevet rejst i forbindelse med Not Petya angrebet.

Rusland har tidligere benægtet beskyldninger om at stå bag hackerangreb.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Tom Paamand

Udmeldingerne fra Danmark er lige så dumme som fra Storbritannien og USA. Det var en uheldsvanger misforståelse, at overlade overvågningen af cyberangreb til Forsvarets Efterretningstjeneste. Politikernes holdninger lider dagligt under en rådgivning, der enøjet kun ser militære konflikter - med tilsvarende militære "løsninger".

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere