Storbritannien starter ny, effektiv video-overvågning: Men er den overhovedet lovlig?

Illustration: vectorfusionart/Bigstock
Balancen mellem privatlivets fred og politiets mulighed for at opretholde lov og orden er ikke fundet, anfører privacymyndighed i Storbritannien efter indførelse af ansigtsgenkendelse i realtid.

Storbritannien er ved at indføre næste generation kameraer med software til ansigtsgenkendelse, der giver mulighed for identitetskontrol i realtid.

Det skriver New York Times i en artikel med overskriften Real-Time Surveillance Will Test the British Tolerance for Cameras.

Teknologien har for eksempel været anvendt i forbindelse med en rugbykamp i byen Cardiff, hvor en mand blev identificeret af systemet og anholdt, fordi han var under mistanke for overfald.

Netop situationer som denne får nu borgerretsforkæmpere og databeskyttelsesmyndigheder til at råbe vagt i gevær.

Flere medlemmer af det britiske parlament har opfordret til et moratorium for brug af ​​software til ansigtsgenkendelse. Borgmesteren i London, Sadiq Khan, har udtalt, at der er en 'alvorlig og udbredt bekymring' for teknologien.

Storbritanniens øverste myndighed, der skal sikre privatlivets fred, Information Commissioner Elizabeth Denham, er i gang med at undersøge både offentlige og private virksomheders anvendelse af teknologien.

Den retlige præcedens på området er lille. En demonstrant har dog for nylig i den britiske højesteret tabt en sag, som han havde anlagt mod South Wales Police for krænkelse af privatlivets fred som følge af brugen af kameraovervågning og ansigtsgenkendelse uden samtykke.

Han vil dog anke sagen.

»Teknologiudviklingen kører, men lovgivning og regulering følger altid langsomt bagefter,« siger Tony Porter, Storbritanniens overvågningskamera-kommissær, der kontrollerer ​​landets brug af overvågningskameraer, til mediet.

»Det ville være forkert af mig at antyde, at vi har fundet den rette balance.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

...lige på den anden side af Nordsøen. Big Brothers is watching you - stalking you - studying you - imprisoning you - manipulating you - eating you.... For det er en form for kannibalisme, om end ikke fysisk.

Man er nødt til at se det store billede, ikke bare isolerede enkelthistorier: https://www.berlingske.dk/internationalt/historisk-laek-af-data-udstille... https://www.nrk.no/ytring/digitale-provekaniner-1.14702337 https://www.version2.dk/artikel/snowden-fremtidens-stoerste-trussel-over...

Der er en kæmpe forbrydelse mod menneskeheden i gang. Også herhjemme: https://www.altinget.dk/digital/artikel/phd-stipendiat-teknologi-i-skole...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere