Storbritannien spenderer 4,5 milliarder kroner på bredbånd til alle

Selv de fjerneste egne af Storbritannien skal have mindst 2 megabitforbindelser, mener den britiske regering, der nu sætter 4,5 milliarder kroner af til projektet.

Alle har krav på en internetforbindelse, som ikke involverer et hvæsende 56K-modem, men som kan klare mindst 2 megabit pr. sekund.

Sådan lyder det fra den britiske regering, som derfor har annonceret en ny fond på 4,5 milliarder kroner, der i de kommende år skal sørge for at forbinde også fiskerlandsbyer i det fjerneste Skotland med internettet. Det skriver avisen The Guardian.

Pengene skal de næste fire år bruges som tilskud til teleselskaber, der kommer med det bedste tilbud om at forbinde byer og hjem i udkanterne af det vidtstrakte Storbritannien. Og i 2015 kommer en ny indsprøjtning på 2,5 milliarder kroner til puljen, der dermed runder syv milliarder.

Målet er, at samtlige husstande i Storbritannien får adgang til bredbånd, mens ni ud af ti skal kunne trække 25 megabit pr. sekund ud af kablerne.

Pengene til internetprojektet er taget fra BBC, som hvert år får omkring 30 milliarder kroner ind i licensbetaling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Lars F. Jensen

Det er en uskik at rapse penge i BBC's (DR's) licenskasse til andre formål end radio-tv. Det er bestemt ikke en gyldig grund, at der enkelte gange streames en radioavis over det støttede net. Skal der støttes, så bør det altid gå over finansministeren. Har vore radiofonier overskud i kassen, skal licensen sættes ned - eller evt. indrages og forsvinde i statskassen - alt andet er kassetænkning - uha uha.

Nu er det helt nødvendigt, at alle få netadgang med en rimelig hastighed. Ikke for noget der er sjovt, men for at man kan omlægge brevgangen fra/til myndighederen til E-mail eller e-boks. For at man kan indføre telemedicin og aflaste læger og hospitaler, for at skolebørn kan bo i udkanten og have adgang til internettet for lektielæsning, for at landmanden og landsbysmeden fortsat kan driver forretning. det kan de allerede nu kun gøre med stort besvær uden internet adgang . Ja der er ikke mange der lever uden en netbank.....

2 Mbit/sek er ikke til gaming/streaming/fun - det er til daglig praktisk brug - det er helt udelukkende for 'need to have' løsninger. Der skal da indlysende ikke gives tilskud til 'fun to have', sådant er snarere en beskatningsmulighed.

Lars :)

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere