Storbritannien gør op med it-kolossernes monopol: Vil hugge kæmpe it-projekter op i bidder

Storbritannien vil være mindre afhængige af få gigantiske it-leverandører og dele kontrakterne op i stykker, som mindre selskaber kan bide over.

Over halvdelen af briternes it-udgifter går til de samme fem selskaber. Nu gør landet op med de kæmpe it-kontrakter, der leder til, at små og mellemstore virksomheder holdes ude af it-udbud.

Det skriver The Register.

Læs også: IT-Branchen: Lad os copy-paste fra den engelske it-indkøbs-revolution

Ifølge estimater bruger Storbritanniens offentlige sektor mellem 16 og 20 milliarder pund - eller mellem 152 og 190 milliarder kroner - om året på it. 51 procent af beløbet går til fem selskaber. Ti virksomheder lægger beslag på 65 procent af beløbet.

Men sådan skal det ikke længere være, forsikrede chefen for den britiske statsforvaltning, John Manzoni, i går det britiske parlament.

Læs også: Storbritannien ruller NemID-pendant ud – men med indbygget privacy

Store monolitter af it-kontrakter har været en del af it-landskabet i årtier, berettede Manzoni. Inden for de næste 12 måneder vil mange store kontrakter udløbe, og arbejdet med at skille dem ad i mindre bidder går i gang. De mindre delopgaver skal bane vejen for små og mellemstore virksomheder, som eller ikke har haft mulighed for at byde på kæmpe-opgaverne.

En del af arbejdet gik i gang sidste år, da selskabet Bain fik til opgave, at få staten ud af sin største it-aftale nogensinde - en Aspire-kontrakt med Capgemini til over ti milliarder pund.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017