Storbritannien bekymret for historiens største spilhandel: Skal undersøges i dybden

5. september 2022 kl. 15:20
Storbritannien bekymret for historiens største spilhandel: Skal undersøges i dybden
Illustration: Bigstockphoto / Sergei Elagin.
Microsofts foranstående køb af spilselskabet Activision Blizzard vil gøre den amerikanske tech-gigant endnu mere magtfuld på spilmarkedet, men det kan blive konkurrenceforvridende, mener Storbritanniens konkurrencemyndigheder, der vil have en grundig undersøgelse.
Artiklen er ældre end 30 dage

Storbritanniens antitrust regulator advarer om, at Microsofts kommende køb af 'Call of Duty'- og 'World of Warcraft'-selskabet Activision Blizzard, der står til at blive den største handel i spilindustrien nogensinde, kan være skadelig for konkurrence indenfor spillekonsoller, spilabonnementer og cloud gaming. 

Det skriver Reuters

The Competition and Markets Authority (CMA) mener, at handlen mellem de to giganter kan skade industrien, såfremt Microsoft ikke vil lade konkurrenterne få adgang til Activisions Blizzards bedst sælgende spil. Derfor vil de have en grundig undersøgelse af købsaftalen mellem de to parter. 

»Vi er bekymret over, at Microsoft kan bruge dets kontrol over populære spil som 'Call of Duty' og 'World of Warcraft' efter opkøbet til at skade rivaler - inklusiv hidtidige og fremtidige rivaler indenfor abonnement-services og cloud gaming,« siger Sorcha O’Carroll, der er Senior Director of Mergers ved CMA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På konsolmarkedet er Nintendo og PlayStation de største konkurrenter til Microsofts spillekonsol, Xbox. For PlayStation vil det være en stor streg i regningen, hvis 'Call of Duty', der er en af de største spilserier i verden, ikke udkommer til PlayStation-platformen eller kommer betragteligt senere til Sonys konsol.  

»Vi vil have folk til at have mere adgang til spil - ikke mindre,« siger Brad Smith, der er Præsident for Microsoft.

»Sony, der er førende i industrien, siger de er bekymret for 'Call of Duty', men vi har sagt, at vi vil forpligtige os til at gøre det samme spil tilgængeligt på den samme dag for både Xbox og PlayStation«. 

 Handlen mellem Microsoft og Activision Blizzard forventes at blive lukket i løbet af juni 2023.  

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger