Storbritannien anklager Rusland for cyberangreb

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Rusland har i en længere årrække stået bag omfattende cyberangreb i flere andre lande, lyder anklagen fra den britiske udenrigsminister.

Ruslands militære efterretningstjeneste, GRU, har ifølge Storbritannien stået bag adskillige omfattende cyberangreb mod flere forskellige lande.

Det skriver DR.

De mange cyberangreb er foregået over flere år og omfatter blandt andet et angreb mod Det Internationale Antidopingagentur i 2017, Nationalkomitéen for Demokraterne i USA i 2016 samt en britisk tv-station.

Den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, kalder GRU's handlinger for uforsvarlige og uovervejede. Ifølge ham har cyberangrebene gjort skade for flere millioner britiske pund.

Anklagerne bakkes op af Australiens premierminister, Scott Morrison, der også mener, at Rusland står bag angrebene.

Rusland har endnu ikke kommenteret anklagerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Michael Cederberg

Dem der reelt ved noget siger ingenting. Ministre siger kun de ting der er opportune.

Jeg tror på at det ministre siger er faktuelt korrekt (til bedste evne) og at forsvarsudvalget vil råbe op hvis ministre groft lyver. Men også at ministre ikke siger det hele ... både af politiske grunde men også fordi vi ikke skal fortælle andre hvor meget vi ved.

Du kan vælge at tage konspirationsteorihatten på og sige: Jeg tror ikke på danske og allierede regeringer. I så fald kan du ingenting sige om dette emne. Du kan også vælge at stole på diverse vestlige regeringer selvom de også er ganske uperfekte. Vælg selv for dem der reelt ved noget siger ingenting.

  • 1
  • 1
Rolf Hansen

Tvivler på Rusland har synderligt meget brug for at hacke danske myndigheder.

Deres "soft power" GONGO's har virket helt fint siden 70erne her i landet til at styre udviklingen i landet i den ønskede retning, som har resulteret i vi er yderst anti-videnskab, i alt fra landbrug og energi, til sundhed og integration.

Der er mange eksempler på hvordan Russiske interesser via mellemled af godtroende borgere og NGOer har ført og betalt kampanger med stor succes. Et nyere eksempel er anti-skiffergas modstanden i Danmark men også resten af EU, som var finansieret af Kreml/Gazprom, eller pro-VE/anti-atomkraft, hvor EU energiselskaber(uden at nævne navne) der kombineret sælger gas(primært fra Rusland) og "grøn" strøm, modtager penge fra samme kant til at promoverer VE som grønt, samtidigt med at det sørger for at øge importen af gas til lastfølge og reguler kapacitet. Eller anti-GMO/glyphosat og pro-økologi, hvor man finder narrativerne vi bliver bombarderet med i Danmark, nærmest er en afskrivning af RTs propaganda, for at øge Ruslands evne til at konkurrerer på EUs landbrugsområde og fødevarer markeder.

Og så har jeg ikke engang været omkring anti-vaccine kampagnerne og polarisering af minoriteter.

Nej det er begrænset hvad Rusland har brug for at hacke rent infrastrukturmæssig, når "social hacking" har så stor succes at vi laver lovgivning på den baggrund.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere